Прокуратура Житомирщини надає міжнародно-правову допомогу у розслідуванні кримінальних проваджень

Діяльність органів прокуратури щодо надання міжнародно-правової допомоги здійснюється відповідно до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року.


Зокрема, з початку року прокуратура Житомирської області виконала 22 запити про надання міжнародно-правової допомоги у кримінальних провадженнях, які надійшли з різних держав. Найбільше таких запитів надійшло з Польщі, Білорусі, Молдови та Росії.

Про це повідомив перший заступник прокурора області Олександр Білошицький.

«Правоохоронними органами області затримано двох осіб, які розшукуються іноземними компетентними органами та застосовано до них екстрадицій арешт. На підставі рішень Генеральної прокуратури України та Міністерства юстиції України на даний час їх видано іноземним компетентним органам для притягнення до кримінальної відповідальності, - уточнив Олександр Білошицький.

Він також додав, що за кордоном встановлено місцезнаходження чотирьох осіб, які раніше розшукувалися правоохоронними органами області. Кримінальне провадження щодо однієї особи, обвинуваченої у скоєнні особливо тяжких злочинів, за які передбачено покарання до 15 років позбавлення волі, наразі розглядається у Житомирському районному суді. Крім цього, до компетентних органів інших держав (Німеччини, Росії) скеровано клопотання про видачу двох осіб, які вчинили злочини на території Житомирщини.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Прочитано 639 раз

Последнее изменение Пятница, 12/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework