×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

5 квітня католики святкують Пасху

Християнська релігія розділена на дві частини. Існує православна віра і католицька. Між ними є багато спільного і багато відмінностей. Навіть великі свята у них припадають на різні дати.

Наприклад, Різдво, Великдень у католиків 2015 та інші не менш важливі події відбуваються раніше, ніж у православних.

Це свято має глибокі коріння. Це світла і значна дата, яку відзначають усі віруючі. Адже саме в цей день відбулося справжнє чудо – воскресіння Ісуса Христа. В цей день навіть звичайне привітання замінюється словами: «Христос воскрес!» – «Воістину воскрес!».

Зазвичай це свято припадає на період з 22 березня по 25 квітня. Щоб точно дізнатися, коли настане католицька Пасха в 2015 році, слід звернутися до місячним календарем. Згідно традиціям її завжди відзначають після рівнодення 22 березня, у неділю, наступного за днем першого повного місяця від цієї дати.

Католицька Пасха в 2015 році припадає на 5-е квітня. Це на тиждень раніше, ніж у православних християн. Варто зауважити, ця різниця в тиждень зберігається практично в двох роках з трьох. Свято настільки важливий, що в ряді країн передбачені навіть великодні канікули. Діти на це свято відпочивають два тижні, а у дорослих вихідні дні тривають три дні.

Єврейська Пасха 2015 – це не просто святковий день у церковному календарі. Цій даті передує великий піст, що дозволяє очистити душу і тіло. Особливо насичена останній тиждень перед святом. Чистий четвер – в цей день господині традиційно роблять генеральне прибирання. Страсна п’ятниця – день, коли розіп’яли Христа. Страсна субота, день поховання, у католиків проводять в тихому сімейному колі. Галасливі розваги в ці дні заборонені.

Католицька Пасха в 2015 році починається недільної ночі з церковного богослужіння. А вранці благословляють воду і вогонь, окропляють їжу. Недільний ранок самий радісний момент, особливо для дітей. Вони починають свій день з пошуку великодніх яєць. Їх за легендою приносить великодній кролик і ховає в будинку або поруч з ним. Зібравши всі яйця, діти приступають до традиційної гри. Вони викачують яйця з височини. Чиє яйце спустилося перше, той і переміг.

Молодь в цей час йде по сусідам і знайомим, співаючи пасхальні гімни. За це їх чекають подарунки – розписні яйця і здобний хліб. Коли старше покоління повертається з церкви, починається основне торжество. Вся родина збирається за столом, щоб покуштувати святкові страви.

За матеріалами porady.in.ua.

n 0304153756

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework