×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Студенти цікавляться кримськотатарською прозою

17 квітня в ЖДУ імені Івана Франка студенти 5 курсу розповіли для молоді особливості літератури кримськотатрського народу.

Не дивлячись на те, що лекція присвячена прозі кримських татар відбувалась о 8.30 ранку, бажаючих послухати про невідоме було надзвичайно багато.

Студенти розповіли про збірник кримськотатрських письменників «Самотній пілігрим», упорядником якого є наш земляк Володимир Даниленко. Даною книгою розпочинається серія сучасної літератури народів Сходу «Цвіт граната», в якій готуються до друку літературні твори східних народів, що населяли колишній Радянський Союз, а також країн Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

До збірника «Самотній пілігрим» увійшли роман Шаміля Алядіна «Запрошення на бенкет диявола», повісті Таїра Халілова «До останнього подиху», Шевкета Рамазанова «Горіховий гай», Лейлі Алядінової «Тюркан – донька великого кагана», оповіданя Юсуфа Болата «Ураган і отара овець», Рустема Муедина «Дорога у вирій», Еміля Аміта «Коли зацвітає урюк», Ервіна Умерова «Самотність» і «Чорні ешелони», Гульнари Усеїнової «Айше».

Для бібліотеки ЖДУ імені Івана Франка рух «Не будь байдужим» подарував два примірники «Самотнього пілігрима».

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко

кримськотатрська проза

кримськотатрська проза

кримськотатрська проза

кримськотатрська проза

кримськотатрська проза

Последнее изменение Понедельник, 20/04/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework