×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

«Коли ти не можеш ходити – ти можеш літати», - Анжеліка Рудницька про те, як їй вдалося трансформувати народне мистецтво в сучасні образи

Художниця, співачка і громадський діяч Анжеліка Рудницька, 29 квітня, відкрила у Житомирі свою благодійну виставку «Еволюція нескінченності».

В приміщенні «Львівської майстерні шоколаду – Житомир» мисткиня вдруге презентувала житомирянам свої роботи, проте до міста завітала вперше.

«У нас є можливість поговорити про добре і світле, але, про що б не ми говорили, ми маємо пам’ятати в який час ми живемо, - наголошує художниця. – Тому всі акції, які ми проводимо, носять благодійний характер, тому що є надзвичайно багато людей які потребують нашої підтримки».

Ця виставка – своєрідний ювілей художньої діяльності Анжеліки Рудницької. Рівно 10 років тому, прикута до ліжка, вона почала створювати власний світ, який згодом став предметом обговорення і наслідування не лише в Україні, а й поза її межами.

«В моєму житті був період, коли я не хотіла жити. Я була паралізована і півроку лежала прикута до ліжка, - розповідає Анжеліка. – Оскільки я не могла співати, моя натура проявилася у чомусь іншому. Я лежала і дивилася на стелю, а моя голова придумувала якісь образи. Я постійно малювала, але згодом зрозуміла, що їх потрібно кудись наносити. Оскільки лежачи малювати не дуже зручно, з’явилася інша техніка – вишиваний живопис, яка стала моєю візитною карткою. Мені вдалося трансформувати традиційну форму народного мистецтва в сучасні образи. ». 

Художниця створила понад 150 робіт, дизайнерську серію подушок, гобеленів, сумок, тарілок. Її виставки побували у багатьох країнах Європи – від Литви до Болгарії, від Грузії до Франції та Бельгії.

На виставці представлені як відомі цикли «Пролог», «Світ. Реконструкція», «Сад чеснот», «Незриме коріння», «Сонцестояння», так і нові роботи із графічної біло-червоної колекції фантасмагоричних міст-безкінечників «Еволюція нескінченності».

Цю виставку художниця присвячує усім, хто загинув за Україну. Під час експозиції триватиме збір коштів, які організатори передадуть пораненим бійцям АТО у шпиталі.

Організаторами виставки виступають Асоціація благодійників України та Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі».

Виставка працюватиме протягом двох тижнів з 10.00 до 19.00.

Анжеліка Рудницька у Житомирі

Анжеліка Рудницька у Житомирі

Анжеліка Рудницька у Житомирі

Анжеліка Рудницька у Житомирі

Анжеліка Рудницька у Житомирі

Анжеліка Рудницька у Житомирі

Последнее изменение Четверг, 30/04/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework