×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Студенти ЖДУ зустрілися із житомирським письменником, який воює в зоні АТО

У ЖДУ відбулася зустріч студентів ННІ філології та журналістики з Григорієм Цимбалюком, членом Національної спілки письменників України, випускником ЖДУ, діючим учасником АТО.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

27 квітня 2015 р. студенти Інституту філології та журналістики познайомилися з творчістю та поспілкувалися з випускником філологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка 1989 р., Григорієм Миколайовичем — яскравим представником Житомирської прозової школи, воїном АТО, який завітав до нашого університету одразу з військової частини. Захід організувала кафедра теорії та історії світової літератури НН ІФЖ.

Привітальне слово висловили ст. викладач Марія Масловська та проф. Володимир Єршов. Колишній викладач ЖДУ Ванда Чайковська, котра зараз знаходиться в Польщі, надіслала шкіл про Григорія Цимбалюка, який був зачитаний на заході.

Зустріч, яка проходила у формі співбесіди зі студентами та викладачами, включала в себе три тематичні блоки: роки навчання письменника в стінах Alma Mater, літературна та видавнича діяльність, участь у військових діях на Сході України. За словами Григорія Миколайовича, студентські роки в нього асоціюються зі словом «щастя», він висловив щиру й безмежну вдячність усім своїм викладачам, особливо доц. Галині Бондаренко, ст. викл. Наталії Євченко, проф. Володимиру Єршову, згадав доц. Віктора Дьяченка та проф. Володимира Шинкарука, а присутній на зустрічі доц. Галині Соболевській вручив букет квітів. Григорій

Григорій Цимбалюк нагороджений почесною відзнакою «Трудова слава» від Міжнародної академії рейтингових технологій і соціології «Золота фортуна», цього року виборов кілька літературних нагород за упорядковану ним книжку спогадів про відомого дисидента, письменника Євгена Концевича «Лицар нескореного духу». Він — лауреат номінації «Гран-прі» щорічного регіонального конкурсу «Краща книга 2014 року», премії імені Василя Юхимовича. А нещодавно було присуджено премію ім. Івана Огієнка за книги «Іпостасі», «Лицар нескореного духу» та «Сага про камінь».

Студенти ЖДУ

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework