×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Школярі із Житомирщини - у трійці кращих на II всеукраїнському «ЕКОкласі»

у Києві на святі нагородження лідерів соціального екологічного проекту вітали активістів комітету “ЕКО” шкільного парламенту Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3.

n 2005154419Старшокласники ділилися досвідом,  співали разом із улюбленими артистами з гурту «Авіатор» та дивувалися повнокупольному відео «На блакитній планеті».

18 травня 2015 року у київському планетарії «ATMASFERA 360» відбулася церемонія нагородження фіналістів II всеукраїнського конкурсу для учнівської молоді «ЕКОклас».

Під слоганом «Твій перший дорослий проект» конкурс об'єднав зусилля дітей, батьків, вчителів і всіх небайдужих у вирішенні екологічних проблем регіонів України. Кількість учасників цього року збільшилася від 20 тисяч  до 700 тисяч!

До трійки лідерів у номінації « «ЕКОдизайн» увійшли активісти комітету  “ЕКО” шкільного парламенту Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст.№3  Житомирської області.  Старшокласники привезли до Києва проект «Створення сенсорного саду».  Протягом минулого навчального року школярі шукали, як зарадити погіршенню здоров’я учнів школи через покращення екології краю. Й знайшли: створили справжній “зелений» клас для навчання під відкритим небом! А цього року  облагородили  територію поруч із ним та створили сенсорний сад із використанням рослин, що аромонасищають повітря класу. Радомишльські активісти під керівництвом педагогів використали для дизайну природні матеріали: пеньки та колоди старих дерев; висадили саджанці дерев, кущів та лікарські рослини, які будуть використовувати в якості приправ в кулінарії та заварювати фіточаї задля укріплення імунітету учнів. Створений ЕКОклас із сенсорним садом має практичне використання з оздоровчою та просвітницькою метою.

Другий конкурс  «ЕКОклас»  продемонстрував значну еволюцію та динаміку результатів: якщо минулого року було отримано 405 проектів, то цьогоріч організатори отримали вже близько 500 конкурсних робіт. Вражаючим є внесок школярів у порятунок довкілля: школярі прибрали від бруду 25 тис. га території, висадили 55 тис. кущів та 112 тис. дерев, заклали 162 клумби і ділянки з лікарськими рослинам,  провели 3240 екологічних агітаційних заходів, виготовили 820 шт. годівниць і шпаківень! Показовим цього року також стало те, що проекти приймалися виключно на електронних носіях та через інтернет – таким чином, жодне дерево не постраждало.

Після нагородження на всіх гостей чекав приємний сюрприз: виконання з улюбленими артистами - групою «Авіатор» - легендарної пісні «Трава у дома», у приспіві якої прозвучали слова про «ЕКОклас». А по тому були автограф- та фотосесія з улюбленими селебрітіз, ігри та вікторини, повнокупольне відео «На блакитній планеті» від українських аніматорів, в якому планета Земля представлена ​​у всьому її біологічному різноманітті.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework