×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

15 студентів ЖДУ імені Івана Франка безкоштовно навчатимуться в Поморській Академії у Польщі

28 вересня у конференц-залі ЖДУ ім. І. Франка відбулася настановча зустріч для 15 студентів,

l 30091598які в рамках реалізації права студентів Житомирського державного університету імені Івана Франка на академічну мобільність проходитимуть семестрове навчання в Поморській Академії у м. Слупськ (Республіка Польща) в період від 1 жовтня 2015 року до 30 січня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба ЖДУ імені Івана Франка.

Для ЖДУ ім. І. Франка вже давно стали традиційними виїзди студентів закордон на стажування, короткострокові, однотижневі, одномісячні програми. І от лише зараз в рамках міжнародної програми Еразмус вперше проводжають юних франківців на семестрове навчання до Поморської Академії у м. Слупськ.

«ЖДУ ім. І. Франка має понад 40 угод щодо співпраці з зарубіжними вищими навчальними закладами, в тому числі й Республіки Польща. Завтра на семестрове навчання до Польщі поїде найбільша кількість студентів – 15. Це найкращі з кращих студентів інститутів та факультетів університету, які пройшли конкурсний відбір. Впевнений, що до студентської мобільності приєднається й викладацька. Це закономірно», – каже ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух.

Відтак, на франківців очікує безкоштовне навчання в Поморській Академії в Слупську протягом одного навчального семестру за відповідною спеціальністю згідно з затвердженим навчальним планом. Видатки на харчування та транспортні витрати покривають особи, які беруть участь в обміні студентів, а видатки на проживання покриває Поморська академія в Слупську.

Навчання буде проводитись польською мовою, але це не зупиняє франківців. Адже від інституту філології та журналістики університету поїде 8 студентів, які вивчали польську мову упродовж навчального року. Для інших франківців з фізико-математичного, природничого факультетів та інституту педагогіки влітку куратор академічної мобільності ЖДУ, викладач кафедри слов’янських і германських мов, яка навчалася і захищалася у Польщі, Ольга Макарова проводила інтенсивний курс польської мови.

Варто наголосити, що перед від’їздом франківці підписали контракт: взяли зобов’язання успішно навчатись в ЖДУ і засвоїти предмети у польському виші. У разі невиконання на студентів накладатимуть певні санкції.

Щодо зимової заліково-екзаменаційної сесії у рідному виші ректор ЖДУ Петро Саух повідомив студентам, що вони складатимуть її в онлайн режимі. Таке рішення Вчена рада університету прийняли з огляду на нинішню скрутну фінансово-економічну ситуацію в українських родинах.

На завершення зустрічі ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух побажав франківцям з честю нести ім’я студента ЖДУ та вручив нагрудні відзнаки «Кращий студент ЖДУ ім. І. Франка». Також ректор університету наголосив, що до Польщі франківці поїдуть не самі – до місця навчання їх супроводжуватиме проректор з навчальної роботи ЖДУ ім. І. Франка Лариса Янович.

l 30091598 1

l 30091598 1

l 30091598 1

Последнее изменение Среда, 30/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework