×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Петро Саух: «Нам могло бути 182 роки»

ЖДУ імені Івана Франка відзначив своє 96-річчя.

n 191015628116 жовтня святковим концертом у актовій залі ЖДУ імені Івана Франка завершився тижневий марафон заходів, присвячених 96-й річниці з дня заснування ВНЗу.

У завершальний день святкових заходів велика дружна родина франківців – студенти та викладачі, а також друзі університету за традицією зібралися разом на святковому концерті, щоб згадати хвилини радостей і перемог, які відбулися за цей рік в його стінах. Почути чим живе та дихає університет сьогодні, стати свідком нагороджень кращих викладачів, співробітників та студентів ЖДУ імені Івана Франка.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

«Нам могло бути 182 роки, але ми не пішли по шляху напускної популярності, а зберегли ті традиції, які існували в стінах університету. Той дух просвітництва, інтелігентності, інтелектуального опору, який існував в чоловічій гімназії і додає нам сил сьогодні.  Університет пройшов тернистий шлях, осяяний лаврами, оминаючи неприємності та переслідування. Свята ідея науки, просвітництва, інтелекту завжди була і є сьогодні. Я маю честь працювати в такому колективі з потужним викладацьким складом. Адже наш університет є другим в північному регіоні після Сумського», – сказав ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

За тим відбулося традиційне нагородження кращих з кращих працівників університету. Загалом цьогоріч відзнаки різних рівнів отримали 30 франківців, діяльність яких сприяє підняттю іміджу вишу.

Особисто привітати університет з днем народження та вручити ректору Петру Сауху почесну грамоту НАПН України «За здобутки та за плідну працю» приїхала член Президії НАПН України  Нелля Ничкало.

«Я часто бувала у вашому університеті, але на його дні народження вперше. Ваш університет особливий: тут панує дух філософії любові, філософії серця. Я люблю ваш навчальний заклад за педагогіку любові, притаманну Григорію Сковороді. У вас є 17 науково-педагогічних шкіл, відомих в Україні та за її межами, дві спеціалізовані Вчені ради, за час роботи яких 205 докторів і кандидатів наук одержали наукові ступені та вчені професорські звання. Тут народжуються цікаві ідеї та концепції. Тут всі проголошені ідеї реалізують на найвищому рівні. А як ви знаєте: все, що робиться з любов’ю, живе довго», – зауважила почесна гостя.

Привітала навчальний заклад з річницею й Амелія Олівер, стипендіатка програми Фолбрайта та викладач англійської мови, яка проходить у ЖДУ  стажування: «Я в Україні лише місяць, але вже вражена витривалістю, гостинністю українського народу та багато вчуся у вас сама. Адже програма, за якою я тут знаходжуся ставить на меті культурний взаємообмін. Пам’ятайте: за освітою – майбутнє країни. Студенти України – її майбутнє. І ЖДУ ім. І. Франка не є винятком».

Десятки друзів, а ще більше листів-привітань від українських і закордонних ВНЗів та солодке привітання. Оголошення випускницею і викладачем ЖДУ імені Івана Франка, Заслуженою артисткою України Іриною Шинкарук пісень від камерного хору «Артанія» ЖДУ ім. І. Франка (художній керівник і диригент – Валентин Федорченко), жіночого вокального ансамблю «Елегія» ЖДУ ім. І. Франка (художній керівник – Валентина Сичевська), викладацького вокального ансамблю «Діско Леді», пісенної композиції від тріо – Сергій Мисько, Тетяна Шиян, Сергій Амоленкан, танців хореографічних колективів «Фієста» та «Отаман», гри на саксофоні Владислава Михайлишина, на баяні та фортепіано Олександра Шегеди, Валентини Павлоцької та Володимира Ваговського. І все це під океан емоцій, море позитиву та усмішок. У такий атмосфері свою 96-ту річницю з дня заснування відсвяткувала велика дружна родина ЖДУ імені Івана Франка.

Последнее изменение Понедельник, 19/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework