×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирський науковець відкриває малодосліджені сторінки історії нашого краю

Побачила світ книга нашого земляка історика Сергія Стельниковича "Житомирсько-Вінницький регіон в умовах нацистської окупації 1941-1944 рр."

n 2710156415Презентація видання відбулась в обласній науковій бібліотеці, познайомитися з новинкою зібрались науковці і громадські діячі, політики, студентська молодь, передає «Житомирська хвиля».

Сергій Стельникович вже відомий своїми дослідженнями повстанського руху на Житомирському Поліссі, працями про Поліську Січ. Нова книга – це результат ґрунтовних розвідок, вивчення і осмислення відомостей, які раніше були доступні лише у вигляді архівних матеріалів: "Книга є результатом кількарічної роботи, починаючи з 2012 року. Ця книга – підсумок наукової діяльності, вона написана на основі 9 архівів України та Білорусі. Взагалі, дуже мало із пропонованих сюжетних моментів висвітлено в сучасній історіографії. Книга вирізняється безпосередньою науковою новизною".

Сергій Стельникович розповів, що в цій роботі виокремлено тематику, яка раніше з ідеологічних міркувань взагалі не була представлена читацькій аудиторії. Цілі розділи присвячені, наприклад, соціокультурним процесам та пропаганді на окупованих територіях, релігійному життю, мовній ситуації.

З нинішнього, поки що невеликого накладу, книги передусім будуть передані в бібліотеки, просвітницькі та навчальні заклади.

Последнее изменение Вторник, 27/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework