×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сотні вихованців гуртків і центрів творчості репрезентували у Житомирі народний спів і фольклор

Конкурс "Кришталеві нотки" зібрав в обласному центрі дитячі співочі колективи з багатьох районів Житомирщини

n 1911156773Сценічна частина фестивалю розпочалася із спільного виконання Гімну України – урочисто співали всі діти й дорослі, гості і члени журі. Потім вокалісти та ансамблі у трьох вікових категоріях представляли українську автентику: колядки і веснянки, колискові, ліричні, обрядові й жартівливі пісні, передає «Житомирська Хвиля».

Кожен колектив намагався вразити вимогливе журі оригінальними композиціями, що є характерними для певних регіонів, як Житомирського Полісся так і більш віддалених областей України. Ось що про свій виступ розповіла учасниця зразкового ансамблю фольклорного співу "Вінець" з Бердичева Валерія Бачинська:

"Наш колектив співає обжинкову пісню "Уродило житечко". Ця пісня записана в Херсонській області у селі Шевченкове. Я люблю співати українські пісні, тому що в них є історія нашого народу. Ми доносимо до людей те, як наш народ відстоював свою мову, як він боровся за незалежність, щоб бути вільним і щоб його поважали. Я вважаю, що наші предки достойні того, щоб їх шанували і пишалися ними. Саме тому, я вважаю, необхідно співати українських пісень".

Засновником фестивалю "Кришталеві нотки" є Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Конкурс проводиться вже шостий рік поспіль. Одне з його завдань – берегти і популяризувати кращі традиції народного мистецтва, наголошує член журі, фольклорист Ангеліна Нестерова:

"Основний критерій це – чистота інтонацій, дикція, звичайно стрій, якщо це ансамбль, це все важливо. Є, звичайно, ентузіасти, і я би назвала Новоград-Волинський, Бердичів, Черняхів, село Будичани Чуднівського району – це ті колективи, які кожного разу приїздять, шукають репертуар, добре виступають у цьому конкурсі".

Однак перемога у конкурсі – не головне: діти обмінюються позитивом, знаходять нових друзів, із задоволенням одягають національні костюми, співають, танцюють і грають на музичних інструментах. Атмосфера на фестивалі, весела і захоплива, допомагає дітям відчути себе справжніми артистами і назавжди прийняти в серце дивовижний скарб – українську пісню.

Последнее изменение Четверг, 19/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework