Цікавий Житомир: Старе місто. Частина 2

Ми підготували для Вас підбірку старих фотографії Житомира. Бажаємо гарного перегляду та цікавих вихідних.

Скеля Чацького. Названа на честь відомого у краї польського просвітителя і громадського діяча - Тадеуша Чацького. Своєрідний символ Житомира.

Охримова гора або Кокрин. Історична назва місцевості на північний захід від центру міста, на лівому березі р. Кам’янка біля Подільского мосту. З XIX ст. відома як Охрімова гора. Чим цікава ця місцевість? По-перше, вона стародавня. Археологи припускають, що поселення на Охрімовій горі виникло не пізніше XIV – XV ст. як своєрідний північно-західний форпост. По-друге, є історичною і ландшафтною пам'яткою архітектури Житомира. На цій горі збереглися дві релігійні споруди: каплиця Св. Миколая і Покровська церква.

 

На Замковій горі в Житомирі у ХІV - XVIII століттях була розташована фортеця. Зруйнована у 1769 році російськими гусарами і донськими козаками

Панорама старовинного Житомира з крошенського напрямку. Зліва на задньому плані видно Свято-Михайлівський храм.

Католицький монастир сестер шаріток розформований владою Російської імперії у ХІХ столітті. Нині військовий шпиталь.

Житомир. Вид на місцевість Дівоче поле із за протилежного боку річки Тетерів у ХІХ столітті. На той час Міська лікарня, розташована у колишньому Монастирі сестер Шаріток.

Езуїтський костел у Житомирі був зруйнований російськими гусарами і донськими козаками у 1769 році. Костел розташовавувався на Замковій горі у районі Поєзуїтської Юридики. Нині територія між вулицями Черняхівського і сквером на Замковій горі.

Кафедральний костел Святої Софії. Одна із найдавніших архітектурних пам'яток Житомира. Збудований у часи Першої Речі Посполитої. Костел був зведений на Замковій площі у 1737- 1751 рр. Ініціатором будівництва виступив єпископ С. Ожіга. Споруда храму є пам'ятником архітектури в стилі пізнього ренесансу і бароко.

 

Джерело: histzytom.blogspot.com

Последнее изменение Воскресенье, 29/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework