×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирська організація Національної Спілки письменників України відзначає піввіковий ювілей

Ідея створення обласної письменницької організації з'явилась після того, як в деяких областях такі організації були уже створені.

n 0112156934Але на Житомирщині зіткнулися із проблемою, розповідає голова Житомирської організації Національної Спілки письменників України Михайло Пасічник: "У Житомирі на той час жило лише троє письменників – членів Спілки письменників України: Борис Тен, Михайло Клименко та Євген Концевич, це замало для створення повноцінної організації. Тому обком партії, відділ пропаганди опікувався цим, запросили семеро письменників з інших областей України. Одразу вручили їм ключі від нових квартир, і таким чином, десять письменників створили організацію".

Як повідомляє «Житомирська Хвиля», першим очільником обласного осередку Спілки письменників став Володимир Канівець, який приїхав до Житомира з Риги. Потім тривалий час, понад двадцять років, організацію очолював Олексій Опанасюк. Затим Василь Врублевський і Михайло Пасічник.

Піввіковий ювілей насправді відзначався на початку жовтня, але урочистостей не влаштовували, аби обійтися без політики, що було важко зробити перед виборами: "Ми перенесли святкування з другого жовтня, хоч у пресі відзначили. Але перенесли на 4 грудня, щоб не заважати виборам, так би мовити жартуючи. Щоб не плутати грішне з праведним, політику з літературою. Хоча від політики ніхто нікуди ніколи не дівався, ми всі причетні до того, що діється в нашій країні".

А 4 грудня на 14.00 до філармонії запросили керівників Національної Спілки письменників, очільників області. Планується невеличка доповідь з аналізом діяльності обласного відділення спілки за півстоліття, в концерті прозвучать пісні на вірші житомирських поетів.

Последнее изменение Вторник, 01/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework