×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирський вчитель іноземної мови відкрила персональну виставку ілюстрацій до творів Шекспіра. ФОТО

10 грудня на другому поверсі центрального корпусу Житомирського державного університету імені Івана Франка відкрили художню виставку «Метафори».

l 11121527Свої 25 картин на ній представила випускниця ЖДУ імені Івана Франка, молода житомирська художниця-графік та дизайнер Олена Дунєва.

Про це повідомляє прес-служба ЖДУ імені Івана Франка.

На персональній виставці «Метафори» можна побачити кельтську міфологію, слов’янську міфологію, ілюстрації до драматичних творів Вільяма Шекспіра «Король Лір», «Сон літньої ночі», «Гамлет»; Едгара По «Ворон».

 У роботах художниця розмірковує над проблемами минулого і сучасного життя через філософію мистецтва. Кожна картина оригінальна, спонукає до роздумів і не залишається поза увагою. А через створені символічні образи відчувається дух минулого і сучасного життя.

«Одні картини ми можемо сприймати чисто емоційно, а є картини, до яких треба долучати інтелект, розум. І тільки в цій гармонії сповна можна пізнати те, що ти бачиш в цій картині. Я б сказав, що картини Олени Дунєвої відрізняються саме тим, що треба сполучати ці речі.

Обов’язково емоційне сприйняття і раціональне сприйняття, бо художниця апелює до історії, міфології, до сучасності і все це пропускає через власне Я. Таким чином виходять достатньо оригінальні твори, які в майбутньому будуть мати шалений успіх», – наголосив під час відкриття ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

Відзначила талант художниці та прагнення пізнати таємниці життя в усіх його проявах й начальник управління у справах сім'ї, молоді і спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук. Також Ірина Анатолівна від імені Житомирської міської ради та управління у справах сім'ї, молоді і спорту вручила Олені Дунєвій подяку за натхнену творчу працю і активну участь у культурному і мистецькому житті міста.

«Якби художник вмів гарно говорити, то писав би книжки. А я таким чином висловлюю думку. Багато робіт виставляються востаннє. Наступні виставки будуть наповнені новими роботами», – каже художниця Олена Дунєва. 

На переконання художниці мистецтво повинно дарувати радість, покращувати душевний стан, приносити позитивну енергетику. Тому професійний художник-графік трепетно передає нам своє ставлення до таємничого і неосяжного світу мистецтва. 

Для Олени Дунєвої це не перша виставка. До цього художниця організувала і провела в Житомирській області дев’ять художніх виставок, чотири з яких персональні. Неодноразово нагороджена грамотами Житомирської облдержадміністрації, у 2012 році в Мінську була учасником міжнародного Форуму «Майбутнє світу».

Олена – автор творчого мистецького проекту «Жінка-природа в міфологічному та релігійному світогляді», у 2013 році стала переможцем конкурсу плакатів «Відкрий Німеччину в своїй бібліотеці» при Українському Гете-інституті. Окрім того, вона ілюстратор трьох поетичних збірок. Художниця працює вчителем іноземної мови Житомирської загальноосвітньої школи №8.

Триватиме виставка «Метафори» талановитої художниці-графіка Олени Дунєвої до 12 січня 2016 року.

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

l 11121527 1

Последнее изменение Пятница, 11/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework