На Житомирщині обрали кращого кухаря серед засуджених
10 грудня у Житомирській виправній колонії (№4), Житомирській установі виконання покарань (№8) та Коростенській виправній колонії (№71) відбулись конкурси на кращого кухаря серед засуджених.
Конкурси організували з метою підвищення рівня фахової підготовки серед кухарського складу та покращення якості харчування засуджених.
Про це повідомляє прес-служба управлінняДПтС України в Житомирській області.
В ході змагань конкурсантам потрібно було продемонструвати теоретичні знання кулінарних правил і санітарно-гігієнічних вимог при обробці продуктів та приготуванні готових страв.
Під час практичної частини у Житомирській ВК-4 кухарі готували капусту тушковану, суп з макаронами та рисовий суп, салати з капусти свіжої (вітамінний) та моркву «по-корейські». У Житомирській УВП-8 засуджені готували борщу червоний та суп пшеничний на першу страву, картоплю відварну та кашу перлову, заправлені соусами і м’ясом тушкованим, а також салат із буряка і салат із свіжої капусти. В Коростенській ВК-71 на розсуд журі засуджені представили борщ український на першу страву, на другу страву – голубці та вареники, із салатів – вінегрет та салат вітамінний, а також млинці у якості десерту.
Головним критерієм оцінки були естетичні та смакові якості приготовлених страв конкурсантів. Компетентне журі оглядали приготовлені страви, а конкурсанти розповідали про технологію їх приготування.
Переможці конкурсів були заохочені грамотами, а решта учасників – подяками керівництва установ за активну участь у колонійських заходах. Представники адміністрації установ впевнені, що подібні конкурси допомагають підвищувати професійну майстерність засуджених, які працевлаштовані в їдальнях установ, та мають безпомилково орієнтуватися у встановлених нормах харчування та технології приготування їжі.
Последнее изменение Пятница, 11/12/2015