Білоруський Вільний Театр і Бумбокс провели в Великобританії ряд акцій на підтримку Олега Сенцова та інших політичних в'язнів

10 жовтня Білоруський Вільний Театр провів дискусію в Палаті громад в Лондоні на тему "Свобода вираження в Україні", в знак солідарності з Олегом Сенцовим та іншими політв'язнями в російських в'язницях.

У дискусії взяли участь: Микола Халезін (режисер БСТ), Наталя Коляда (арт-директор БСТ), Андрій Хливнюк (Бумбокс), Марія Альохіна (Pussy Riot), Євген Степаненко (ветеран АТО, режисер).

Під час дискусії було показано відео із закликом звільнити Олега Сенцова, за участю актора Саймона Келлоу, лауреата Нобелівської премії письменниці Світлани Алексієвич, польського режисера і голови Європейської кіноакадемії Агнешки Голланд, актора Вілла Аттенборо, режисера Юрія Хащевацького, дизайнера і активіста Вів'єн Вествуд:

 

А також відеозвернення Наталії Каплан, двоюрідної сестри Олега Сенцова:

Проекції на п'яти знаменитих будівлях Лондона.
У ніч на 11 жовтня на підтримку Олега Сенцова та інших політичних в'язнів, на п'яти культових будівлях Лондона з'явилися відеопроекції ролика з Олегом і "Пальцем" роботи Ай Вейвея - символом свободи, спеціально розробленим для соціальної кампанії "I'm with the Banned". Проекції показали на крилі Сейнсбері Лондонської національної галереї, постаменті на Трафальгарській площі, Королівському оперному театрі в Ковент-Гардені, Геррард-стріт в Сохо і галереї Тейт Модерн.

Трансляція вистави "Burning Doors" з Манчестера.
12 жовтня відбулась світова онлайн трансляція спектаклю "Burning Doors" з Манчестера, в Україні спектакль транслювало Громадське Телебачення.
"Burning Doors" - це історії трьох людей мистецтва, які опинилися у в’язниці - активістки Марії Альохіної, художника Петра Павленського і кінорежисера Олега Сенцова. Світова прем'єра вистави відбулась 23 серпня в Лестері, після почалося турне по п'яти містах Британії. Згодом прем'єри побачать в Італії та Австралії - гастрольний графік БСТ буде доповнюватися.
У виставі "Burning Doors", барабанщик гурту Бумбокс, Олександр Люлякін, виступив у ролі композитора. Також у виставі звучить пісня Бумбокс "Наодинці".

Арт-директор БСТ і режисер вистави Микола Халезін: "Дуже важливо те, що ми вирішили спільними зусиллями боротися за звільнення Олега - сьогодні це першочергове завдання для творчих людей, які усвідомлюють ті загрози, які стоять перед нашими країнами."

Олександр Люлякін про співпрацю з Білоруським Вільним Театром.

Микола Халезін про виставу-сенсацію "Burning Doors”

Офіційний сайт Білоруського Вільного Театру:
http://belarusfreetheatre.com

Офіційні ресурси Бумбокс:
facebook.com/boomboxfamily
boombox.kiev.ua
vk.com/boombox_family
instagram.com/boomboxfamily/
youtube.com/user/familyboombox

Прочитано 1629 раз

Последнее изменение Среда, 19/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework