Наталія Чиж: «Дивлячись на таке різноманіття політичних сил, я вважаю, що моєю метою було об’єднання депутатського корпусу»

  Секретар Житомирської міської ради, голова фракції Об’єднання «Самопоміч» Наталія Чиж звітувала перед депутатами за свою роботу. Відбулося це 5 липня під час другого пленарного засідання 23-ї сесії Житомирської міської ради.

 

  Перед тим, як почати звіт, Наталія Чиж нагадала колегам по депутатському корпусу, що секретарем Житомирської міської ради її було обрано 30 листопада 2015 року рішенням Житомирської міської ради 7-го скликання, протоколом №4. Окрім того, пані Наталія озвучила обов’язки секретаря міськради. Відповідно до статті 50 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» секретар міської ради забезпечує ефективну координацію роботи постійних комісій міської ради, здійснення депутатами міської ради своїх повноважень.  

  «За звітний період відбулося 385 постійних комісій, це за рік і вісім місяців. Підготовлено та проведено 22 сесії міської ради, вчора та сьогодні відбувається вже 23-я, з них 7 — позачергових, 27 пленарних засідань міської ради. Депутати міської ради спільно з керівниками виконавчих органів міської ради і громадськими активістами міста працюють у 15 робочих групах. Сесійна діяльність Житомирської міської ради відбувається виключно у правовому полі, окресленому чинним законодавством України, Регламентом Житомирської міської ради і спрямована на задоволення потреб та інтересів територіальної громади міста Житомира.

Чиж, звіт

  Проведено близько 15 нарад з головами комісій та фракцій із загальних сесійних питань, більше 50 робочих нарад з питань організації та проведення сесій. Депутатами міської ради було прийнято 648 суспільно-важливих рішень. За звітний період було підготовлено 660 проектів рішень Житомирської міської ради, із них було знято з розгляду (самими ж депутатами) 102 проекти рішення. При формуванні порядку денного було включено 90 рішень. Прийняті рішення стосуються соціального захисту родин учасників АТО, соціально-економічного розвитку міста, земельних питань тощо», — доповіла Наталія Чиж.

  Секретар міської ради зазначила, що майже за півтора року (ред. період її роботи на теперішній посаді — один рік і вісім місяців) в місті впроваджено і успішно реалізовано проекти у різних сферах життєдіяльності громади міста. Також за цей час, спільно з депутатським корпусом, були розроблені проекти рішень щодо внесення змін до регламенту, внесення змін до положень постійних комісій Житомирської міськради, внесення змін до програм забезпечення депутатської діяльності.

звіт секретар

  Демонструючи слайди презентації, підготовленої спеціально для звіту, Наталія Чиж показала порівняльну таблицю, яка ілюструє роботу депутатського корпусу минулого (сьомого) і сьогоднішнього (восьмого) скликання. Вона акцентувала, що нині комісії працюють ефективніше, аніж комісії минулого скликання: набагато більше засідань комісій, прийнятих рішень та проведених сесій за певний період.  Секретар Житомирської міської ради розповіла: «З 1 грудня 2015 року до мене, як до секретаря міської ради, надійшло 447 звернень громадян, було проведено 277 роз’яснень, надано позитивну відповідь на 170 звернень громадян».

  У своєму звіті Наталія Чиж згадала і про один із найуспішніших, як вона наголосила, проектів у Житомирі — «Бюджет участі», який вже другий рік поспіль втілюється у місті. У 2016 році було зареєстровано  67 бланків заявок на загальну суму 40 мільйонів 784 тисячі гривень, з яких 54 проекти були допущені до загального голосування за результатами перевірки. Цього року подано вже 103 заявки на 81 мільйон гривень. Минулого року на реалізацію проекту «Бюджет участі» з міського бюджету було виділено 1% коштів від загальних доходів міста — 9 мільйонів гривень. У 2017 році ця сума становить вже 12 мільйонів гривень. «При цьому, значно полегшилася процедура подачі заявок і проводиться дуже велика робота з проектами. Багато з них вже вдалося реалізувати. І багато яких ще на стадії реалізації.  До 1 вересня ми плануємо реалізувати усі проекти», — наголосила Наталія Чиж.

Наталія Чиж

  Окрім усього іншого, в своєму звіті секретар Житомирської міської ради згадала про діяльність Дому Української культури в Житомирі, роботу управління культури за 2015–2016 роки (вона у той час була куратором його діяльності), а також згадала про аудити, які проводились за ініціативи Об’єднання «Самопоміч», перевірку процедури електронних закупівель керівниками усіх управлінь, відділів, департаментів міської ради без системи PROZORRO у 2016–2017 роках, важливі культурні заходи в Житомирі за останні кілька років та багато іншого. Як стало відомо від самої Наталії Чиж, з моменту відкриття (ред. квітень 2016 року) і до теперішнього часу, до Дому української культури завітали 11 тисяч 281 відвідувач — житомиряни та гості міста. Загалом у цьому закладі відбулося понад 100 заходів.

  «Дивлячись на таке різноманіття політичних сил, я вважаю, що моєю метою було об’єднання депутатського корпусу. Усі сесії відбувалися, рішення відпрацьовувалися в комісіях і приймалися на пленарних засіданнях. Я вважаю, що все вдається. Хай це дається нелегко, але в кінці ми все одно маємо результат — наші сесії та прийняті рішення для громади міста», — резюмувала секретар Житомирської міської ради.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework