Спорт і місто: чи дбає Сухомлин про розвиток фізичної культури в Житомирі

  Будувати спортивні майданчики і стадіони, прокладати велодоріжки та ремонтувати спортзали – такі обіцянки є буквально у кожного міського голови в Україні, а надто – у голів обласних центрів.

   «Слово і Діло» не змогли оминути цю тему в традиційному моніторингу відповідальності мерів.

  Міський голова Житомира Сергій Сухомлин пообіцяв містянам створити парк сімейного відпочинку, активних видів спору та побудувати спортивну школу водних видів спорту. Наразі жодна із обіцянок не виконана, проте ситуація з Сухомлином не настільки жахає, як із керівниками інших обласних центрів.

  Найбільше невиконаних зобов’язань, як нескладно здогадатися, у найспортивнішого мера України – багаторазового чемпіона світу з боксу, а нині градоначальника Києва Віталія Кличка. Мер, який не лише займався спортом у минулому, але й продовжує активно подавати приклад активного способу життя (то на велосипеді на роботу їздить, то на дошці для серфінгу розсікає по Дніпру), дав цілих 9 таких обіцянок.

  На жаль, три з них він уже провалив. Зокрема, Кличку не вдалося у 2016 році відкрити велотрек (об’єкт відкрили, але аж через рік), того ж року збільшити протяжність велодоріжок до сотень кілометрів і реконструювати стадіон «Старт».

  Виконаних обіцянок у столичного міського голови на цю мить дві: у 2016 році замінити купол басейну «Юність» та виплатити грошову винагороду киянам-паралімпійцям, що здобули нагороди в Ріо-де-Жанейро. Ще чотири обіцянки Кличка мають статус «у процесі виконання».

  Чимало обіцяв професіоналам та аматорам спорту мер Тернополя Сергій Надал. І у нього поки з відповідальністю все добре: чотири обіцянки «в процесі», чотири виконані і жодної невиконаної.

  Серед того, що тернопільському меру вдалося зробити, варто відзначити відкриття у 2015 році хокейного майданчика та майданчика для воркауту, а наступного року – антивандальних вуличних тренажерів.

  Серед найбільш вагомих «спортивних» обіцянок Надала «у процесі» – створення єдиної мережі велосипедних доріжок у місті та розширення мережі спортмайданчиків.

  Третє місце за кількістю обіцянок, пов’язаних із розвитком спорту, ділять між собою мери Рівного і Львова Володимир Хомко й Андрій Садовий – у обох зафіксовано по 7 таких зобов’язань. При цьому за кількістю обіцянок зі статусом (тобто виконаних чи невиконаних) перевагу має Хомко.

om 06111708 1

Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 06/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework