Міський голова: «Рішення Апеляційного суду — ще зовсім не перемога. Ми продовжимо відстоювати свою позицію»

  У вівторок, 30 січня, відбувся брифінг за участі Житомирського міського голови Сергія Сухомлина.

  Нагадаємо, що житомиряни, на будинках яких «ПАТ «Житомиргаз» встановив прибудинкові лічильники обліку газу, мають право вимагати перерахунку за переплачені кубометри газу, які їм нараховувало підприємство згідно показників прибудинкових лічильників. Це стало можливим після визнання Апеляційним судом Житомирської області незаконним встановлення прибудинкових лічильників обліку газу ПАТ «Житомиргаз» та «Житомиргаз Збут».

  Але, як зазначив Сергій Сухомлин, це рішення суду зовсім не привід розслаблятися. «Це ще зовсім не перемога. Шлях ще продовжується. Я розумію, що “Житоимргаз″, скажемо образно завтра, візьме цю постанову і скаже: “Все: давайте візьмемо (ред. умовно кажучи) 11‒20 тисяч квартир і перерахуємо за минулий рік 30 чи 50 мільйонів гривень. Звісно ж, ми будемо й надалі відстоювати свою позицію.

  Чесно кажучи, і в це рішення (ред. міський голова говорить про те, що апеляційним судом Житомирської області визнано незаконним встановлення прибудинкових лічильників обліку газу ПАТ “Житомиргаз″ та “Житомиргаз Збут” у 118 будинках міста) мало хто вірив. Бо є монополіст, який діє в Житомирі. Подібна ситуація з монополістами і в інших районах Житомирщини, в інших областях України. Але поступово ситуація починає змінюватися: наприклад, в “Кіровоградоблгаз” вже змінили власника. Якщо й ми рухатимемося в такому ж напрямку, то цілком можливо, що й у нас буде чи обласне комунальне підприємство, чи, можливо, якийсь інший варіант», — зазначив Сергій Сухомлин під час заходу.

  Також він наголосив, зачитавши рішення, що в постанові Апеляційного суду чітко сказано: «Визнати протиправними дії по газопостачанню та газифікації ПАТ “Житомиргаз” щодо невизначеного кола осіб споживачів, котрі проживають на території міста Житомира, у частині визначеного об’єму та обсягу спожитого газу, виходячи з показників загальнобудинкових вузлів обліку газу». Тобто, визнання протиправними дій ПАТ «Житомиргаз» дає підставу людям звертатися з приводу перерахунку тих об’ємів, які їм були нараховані раніше, якщо дії «Житомиргаз» були протиправними.

  Зауважимо, що на сайті Житомирської міської ради є зразок заяви, котру можуть заповнити мешканці міста, аби їм був здійснений перерахунок об’ємів (обсягів) розподіленого природного газу.

Фото: Житомирська міська рада

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework