×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Громадянська мережа «Опора» почала контролювати депутатів-мажоритарників Житомирщини

У Житомирі представники Громадянської мережі «Опора» 15 червня презентували політичні мапи

l 15061524 1та перші результати кампанії організації з моніторингу діяльності депутатів-мажоритарників трьох виборчих округів Житомирської області – Борислава Розенблата (ВО №62), Володимира Литвина (ВО № 65) та Віктора Развадовського (ВО № 67). 

«Опора» презентувала новий напрямок роботи організації: моніторинг діяльності депутатів Верховної Ради, просвітництво населення щодо співпраці з народними обранцями. Поки що Громадянська мережа аналізує роботу мажоритарників у 15 областях України, на Житомирщині веде свою роботу лише в трьох округах. У наступному році кількість контрольованих округів планують збільшити. 

Під час прес-конференції також відбулась презентація першого друкованого продукту організації – буклет «Ви і народний депутат: принципи взаємодії» з лаконічно та доступно поданою інформацією про основні засади роботи та співпраці народних депутатів.

Активісти зібрали та проаналізували законодавчі ініціативи нардепів, промоніторили роботу громадських приймалень, особисту активність обранців та їх звітування перед жителями округу. За результатами роботи Борислав Розенблат регулярно відвідує округ, адже в Житомирі проживає його родина  та знаходиться основна частина бізнесу. Депутат бере участь у офіційних заходах місцевої влади, відвідує заходи, пов’язані з АТО та засідання обласної ради. Розенблат є співавтором  законопроектів, що пропонують ввести мораторій на вивезення круглого лісу в необробленому вигляді на 10 років; спрямовані на захист прав інвесторів, які вкладають гроші в енергоефективність; стосуються питання видобутку бурштину та повернення дотацій виробникам молока та м’яса, також пропонував зміни до Податкового, Бюджетного та Митного кодексів.

l 15061524 2

Округ № 65 представлений Володимиром Литвином, який вдруге переміг на виборах до Парламенту шляхом самовисування з результатом 41,48 % голосів виборців. Володимир Литвин представник депутатської групи «Воля Народу», за час своєї діяльності подав депутатські ініціативи щодо внесення змін до дій суб'єктів пов'язаних з реалізацією та експортом лісоматеріалів; законопроектів про державне пенсійне страхування; військовий обов'язок і військову службу; розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році. У своїй передвиборчій програмі зобов’язався заключити соціальний контракт з місцевими громадами (ремонт доріг, освітлення, інфраструктура) та гарантував пенсіонерам та молодим сім'ям допомогу від фонду «Майбутнє Полісся». Зазначимо, що основними проблемами округу є молодіжне безробіття, відсутність вуличного освітлення, велика кількість стихійних сміттєзвалищ на околицях сіл, поганий стан доріг. 

За офіційними результатами у 67 виборчому окрузі з результатом 37,43 % голосів виборців шляхом самовисування перемогу здобув Віктор Развадовський. Основними проблемами округу є незручне транспортне сполучення від райцентрів до сіл, поганий стан доріг, відсутність нічного освітлення вулиць, вирубка лісів та несанкціонований видобуток піску. Під час роботи ВРУ 8 скликання депутат займався вирішенням проблем округу: ремонтом доріг, поверненням земельних ділянок, соціальних виплат, роботи освітніх закладів. Інші законодавчі ініціативи стосувалися пенсійного страхування, оформлення земельних ділянок, трудових відносин та змін до Податкового та Цивільного кодексів. За час своєї каденції Віктор Развадовський жодного разу не відвідав округ.

l 15061524 2

Последнее изменение Вторник, 16/06/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework