×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Жителі дев’ятьох об’єднаних територіальних громад Житомирщини обрали собі керівників та нові ради

25 жовтня, у день чергових виборів до місцевих рад, свої органи влади - депутатів та голів громад на Житомирщині вперше обирали жителі дев’ятьох новостворених об’єднаних територіальних громад.

n 2710156410За попередніми даними, волевиявлення відбулося спокійно та зважено. У семи об’єднаних територіальних громадах області з великим відривом перемогли сільські та селищні голови адміністративних центрів, навколо яких відбулося об’єднання територій сільських рад, і які були власне ініціаторами об’єднання. Зокрема, переконливу перемогу у новостворених ОТГ здобули: Сергій Гаврутенко – голова Вишевицької сільської об’єднаної територіальної громади Радомишльського району, Юрій Ящук – голова Червоненької селищної об’єднаної територіальної громади Андрушівського району, Віктор Козеренко – голова Дубрівської сільської об’єднаної територіальної громади Баранівського району, Анатолій Рак – голова Іршанської селищної об’єднаної територіальної громади Володарсько-Волинського району, Григорій Рудюк – голова Новоборівської  об’єднаної територіальної громади Володарсько-Волинського району, Володимир Майструк – голова Потіївської сільської об’єднаної територіальної громади Радомишльського району, Микола Бардук (95.5%) – голова Високівської сільської об’єднаної територіальної громади Черняхівського району.

У двох інших об’єднаних територіальних громадах першість вибороли інші лідери. Так, головою Народицької селищної об’єднаної громади став  Анатолій Леончук, який до цього обіймав посаду голови Народицької районної ради, а очолювати Тетерівську сільську об’єднану територіальну громаду Житомирського району люди довірили Валентині Ільницькій, яка була Денешівським сільським головою.

Сільські голови  тих сільських рад, які увійшли до складу об’єднаних територіальних громад, стануть виконувачами обов’язків сільських старост. Ці люди автоматично будуть членами виконавчих комітетів новообраних рад. Свої виконавчі органи влади, які відтепер відповідатимуть за організацію  життя людей в об’єднаних територіальних громадах ради новостворених громад формуватимуть на перших сесіях. Крім того, новоствореній  територіальній громаді, належить прийняти Статут громади, передати майно, приміщення тощо на баланс ОТГ.

«Вибори, які відбулися в перших об’єднаних територіальних громадах, певною мірою для них є історичними. Адже ці громади першими розпочнуть розвиток за новими правилами, отримають реальні повноваження, суттєві ресурси та преференції. І головне  – самостійність у прийнятті рішень. А ще – відповідальність перед людьми за належну якість їх життя», – так прокоментував результати виборів директор Офісу реформ у Житомирській області Роман Слідзевський. Він нагадав, що ці громади відповідно до Податкового та Бюджетного Кодексів України, починаючи з січня 2016 року отримають нові фінансові надходження та інвестиції від держави, що дасть поштовх до більш стрімкого розвитку, розбудови інфраструктури та відповідно покращення надання доступних соціальних та адміністративних послуг. Упевнений, що нові керівники громад та новообраний депутатський корпус, отримавши довіру виборців, доведуть суттєві переваги децентралізації влади і покажуть приклад ефективного розвитку для інших громад. – резюмував Роман Слідзевський.

Він також наголосив, що Офіс реформ продовжує надавати новоствореним  об’єднаним територіальним громадам консультаційну та методологічну допомогу щодо процедурних питань в організації роботи органів місцевого самоврядування. Офіс реформ також проводитиме відповідну роботу щодо подальшого утворення об’єднаних територіальних громад відповідно до затвердженого перспективного плану формування територій спроможних громад Житомирщини. 

Последнее изменение Вторник, 27/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework