×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Цимбалюк зателефонувала, привітала з перемогою і сказала, що далі будемо працювати на благо Житомира, - Сухомлин

Житомир – Другий тур мерських перегонів у Житомирі завершився перемогою провладного кандидата.

n 1711156710За попередніми даними, з відривом у шість тисяч голосів міським головою стає Сергій Сухомлин, який балотувався від «Блоку Петра Порошенка». Його конкурентці з «Батьківщини» Любові Цимбалюк не допомогли ні використання брудних технологій із підкупом виборців та роздачею продпакетів, про що неодноразово повідомляли активісти, ані підтримка «Свободи», «Укропу» та «Радикальної партії», повідомляє «Радіо Свобода».

У Житомирі голоси порахували швидко. Люди не надто активно йшли на дільниці – явка по місту становила трохи більше 28%. Вже після перших результатів екзитполу, проведеного центром «SOCIS» у день виборів, стало зрозуміло, що відрив між кандидатами складе не менше 10%.

 «Під час першого туру виборів відбувся ряд викривлень волевиявлення виборців, що було відображено у кримінальних справах, порушених за фактами підкупу виборців. Була підозра, що ця схема працюватиме і цього разу. Саме тому ми вирішили провести екзитпол. Було опитано понад дві тисячі респондентів. Результати, які ми отримали, майже повністю збігаються з тими, що були отримані під час підрахунку протоколів з мокрими печатками – 55% за Сухомлина, 44% за Цимбалюк», – розповідає політтехнолог із виборчого штабу Сергія Сухомлина Руслан Павленко.

Ще до закінчення підрахунку голосів новообраного міського голову Житомира Сергія Сухомлина привітав віце-прем’єр Геннадій Зубко та голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, а близько першої години ночі йому зателефонувала й сама Любов Цимбалюк.

«Я дійсно чекав цього привітання, бо Любов Цимбалюк – це та людина, з якою ми пропрацювали більше півтора року у міськраді. Вона зателефонувала, привітала з перемогою і сказала, що далі будемо працювати на благо Житомира», – говорить Сергій Сухомлин.

Хто з ким співпрацюватиме у міський раді?

Позаяк більшість партій, які потрапили до міської ради, напередодні другого туру виборів підтримали кандидатку від «Батьківщини», є побоювання, що меру від провладного блоку буде важко сформувати більшість. Проте у штабі «Радикальної партії» вже заявили: попри підтримку Цимбалюк, готові працювати з будь-яким мером, якщо той піклуватиметься про інтереси житомирян.

 «Депутати місцевого рівня повинні пам’ятати, що в першу чергу вони є господарниками, а не політиками. Якщо рішення стосуватимуться розвитку Житомира, то, звичайно, «Радикальна партія» підтримуватиме мера. І не лише ми. Я впевнений, що й інші сили підтримають такі рішення», – зазначив очільник Житомирського обласного осередку «Радикальної партії» Ілля Смичок.

Вже сьогодні ЦВК оголосить остаточні результати виборів у Житомирі. Одразу після цього новообраний мер планує скликати першу сесію міської ради і проситиме депутатів змінити регламент, аби усі голосування проводилися поіменно, щоб виборці знали, як і за що голосує їхній обранець.

Последнее изменение Вторник, 17/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework