×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту Світлана Гресь про роботу управління та розвиток спорту на Житомирщині

Світлана Гресь народилася 8 травня 1975 року в селі Двірець Житомирського району Житомирської області у багатодітній сім’ї.

n 3012157353Закінчила Державну агроекологічну академію України. У власному доробку має 10 поетичних книг, з яких  8 – віршовані твори для дітей. Член Національної спілки письменників України, лауреат премії Кабінету Міністрів України «За особливі досягнення молоді у розбудові України» у номінації «За творчі досягнення», лауреат літературно-мистецької премії імені Лесі Українки українського фонду культури, лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу імені Валентина Грабовського, а також переможець інших  літературних конкурсів та фестивалів. У 2013 році удостоєна звання лауреата «Гордість міста Житомира» у номінації «Митець року».

Як Ви оцінюєте нинішню ситуацію в спортивному житті області?

Якщо порівнювати з результатами 2014 року, можна сказати, що цьогоріч ситуація покращилася, як у фінансуванні, так і в результатах. Область має призерів Чемпіонату Європи, чемпіонів України. Цей рік був дуже відповідальним для тих, хто збирається на Олімпіаду-2016 в Ріо-де-Жанейро. Наша область має 12 претендентів, які можуть поїхати на ці змагання. Якщо брати попередню літню олімпіаду в Лондоні, то там Житомирщину представляло лише 5 спортсменів.

Чи може Житомирщина мати  велике майбутнє в  спорті?

Звісно, окрім 12 претендентів, що мають шанс поїхати на Олімпіаду-2016, у цьому році показовим був виступ на Європейських іграх в Баку Тетяни Лавринчук. Вона отримала срібло з вільної боротьби. Наша триатлетка Юля Єлістратова була 4-та на цих іграх. У 2014 році звання чемпіонки світу з боротьби самбо отримала Хомяк Катерина. Ці досягнення спортсменів підтверджують, що Житомирщина достойно представлена на європейському рівні.

n 3012157353 1

Як впливає на розвиток спорту наявна інфраструктура?

Кожну школу необхідно модернізувати. Чим швидше ми це зробимо, тим краще буде для спорту в цілому. Ми докладаємо великих зусиль для того, щоб це відбувалося. Зокрема, зараз проходить реконструкція центрального стадіону «Полісся», який відноситься до нашої обласної школи з легкої атлетики. Також ми отримали квоту з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво Ємільчинського басейну, ремонтували дах у школі з вільної боротьби, реконструювали школу «Авангард» та інші об’єкти комунальної власності. Майже у всіх спортивних школах обласного підпорядкування поліпшилася матеріальна база, але цього не достатньо для того, щоб сказати, що ми зробили. Хочу подякувати тим головам районних державних адміністрацій, міським та селищним головам, які відкрили на своїй території спортивні майданчики. Це дуже покращує роботу з молоддю, яка корисно проводить своє дозвілля.

Центральний стадіон «Полісся», мабуть, найочікуваніша та найобговорюваніша подія року серед спортсменів. Але навіщо нам стадіон, якщо область не має своєї збірної з футболу?

Завдання нашого управління – забезпечити функціонування розвитку молоді і розвивати спорт у цілому, але жодна із адміністрацій в Україні не утримує футбольну команду. Це завдання покладається на Федерацію футболу, з якою ми співпрацюємо: разом проводимо спільні змагання, чемпіонати області. Засновниками команди мають бути спонсори або Федерація спорту. На даний момент уже є клуб «Полісся», який і раніше функціонував, і вже подав заявку  на атестацію до Федерації футболу України.

n 3012157353 1

За рахунок грантових коштів зараз ведеться реконструкція готелю «Спортивний»? Які роботи вже проведені і на які зміни чекає готель?

На сьогоднішні реконструкція готелю «Спортивний» вже закінчується. Вона здійснюється за  рахунок гранту від Європейського Союзу в сумі 254,2 тис. євро, які ми отримали на початку року. Готель практично повністю відремонтували: перекрили дах, замінили вікна, утеплили, пофарбували фасад. За рахунок цих коштів ми оновили й інші приміщення. Зокрема,  повністю утеплили спортивну базу «Олімпієць» у с. Березино Житомирського району: замінили вікна, двері та утеплили. Крім того, частина коштів пішла на наш оздоровчий табір «Орлятко», там ми зробили реконструкцію корпусів №1 та № 2.

Роман Щебетов у своєму інтерв’ю заявив, що в керівництва області є плани щодо реконструкції і стадіону «Спартак». Розкажіть детальніше.

Так, він включений до плану реконструкції на 2016 рік за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Передусім стоїть питання співфінансування, ми вже подали проектно-кошторисну документацію на 15 млн грн., щоб привести повністю і стадіон, і школу з футболу в належний стан. Вважаю, що все вдасться, враховуючи, що  частину роботи саме по розробці проектно-кошторисної документації ми вже виконали.

Міська рада має свою молодіжну раду. Чи є в області рада, яка займається питаннями молоді?

Згідно із розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського в області функціонує координаційна рада з молодіжної політики. Вона вносить свої пропозиції, ми їх розглядаємо, втілюємо, звітуємо.

Назвіть ТОП знакових подій спорту області за цей рік?

По-перше, це те, що нашу область відвідав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, по-друге, це відкриття Галереї спортивної слави, на якій був присутній Сергій Бубка. Ці події увійшли в історію. Також проведені Чемпіонати України з триатлону, з аеробіки, з акробатики, міжнародні змагання, турніри, на які приїздили гості з Білорусії, Литви та інших країн. Такі значимі події, які відбуваються, стосуються не лише області, а й України. Проводити такого роду заходи непросто, особливо на належному рівні. Також кожного року в місті Бердичеві відбувається відомий турнір на Кубок Кличків, на який приїжджають учасники з інших країн. Цього року Віталій Кличко особисто відвідав турнір і нагороджував спортсменів.

n 3012157353 1

Яким чином відбувається підтримка спортсменів, як новачків, так і знаних?

У нас є в області штатна збірна команда. Це молода команда, ми її фінансуємо і підтримуємо. Щоб заохочувати спортсменів і стимулювати до роботи, у нас є конкурсна комісія, яка присуджує стипендії. Це 50 стипендій, від 400 до 2000 гривень. Також є витрати на навчально-тренувальні збори. Якщо ми бачимо, що спортсмен показує хороші результати, то з обласного бюджету ми виділяємо кошти, щоб забезпечити його безперервним тренувальним процесом. І, звичайно ж, витрати на чемпіонати області. Якщо вже наші спортсмени потрапляють в рейтинг і їдуть на міжнародні змагання, то вони фінансуються за рахунок Міністерства та спонсорські кошти.

Чи плануються якісь спортивні заходи у Новий рік?

Тренувальні процеси  є безперервним, заняття відбуваються постійно. Подаючи до календарного плану заходів пропозиції, я можу сказати, що у нас, починаючи з 1 січня вже будуть відбуватися спортивні заходи: турнір з футболу серед ветеранів, стартують спартакіади, а далі згідно календарних планів 2016 року.

Яке Ви ставите перед собою основне завдання на 2016 рік?

Відправити якомога більше спортсменів від нашої області на Олімпійські ігри-2016, тому що зараз є спортсмени, які дійсно можуть отримати ліцензію на участь у цих змаганнях.

Який вид спорту, на Вашу думку, найбільш популярний в області?

Я вважаю, що це легка атлетика. Цей спорт наймасовіший у нас в області. Окрім того, у нас є спеціалізована школа з легкої атлетики і ми маємо гарні показники і на обласному, і на всеукраїнському рівнях.

Чи займається спортом начальник управління сім’ї, молоді та спорту? Якщо так, то яким?

Зараз на спорт для себе часу зовсім мало… Раніше займалася стрільбою з пневматичної зброї у Добровільному товаристві сприяння армії, авіації і флоту та волейболом у шкільному віці.

Последнее изменение Среда, 30/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework