Житомирянам на замітку: як обрати правильний туристичний рюкзак?

Вибір хорошого туристичного рюкзака – запорука успіху будь-якої самостійної подорожі.

Якщо він занадто великий, у вас буде багато зайвого місця. Якщо він занадто маленький, в нього не влізуть усі потрібні речі. Пропонуємо вам декілька порад, які допоможуть вибрати зручний рюкзак для незабутньої мандрівки.

Найкращі рюкзаки для тривалих подорожей (які міцні, захищені і майже безсмертні) володіють наступними характеристиками:

1. Водовідштовхувальна тканина: рюкзак не обов’язково повинен бути на 100% водонепроникним. Таких дуже мало. Але обов’язково переконайтеся в тому, що він зшитий з тканини з силіконовим / поліуретановим покриттям (PU позначається) або має вбудований чохол від дощу. Такі рюкзаки не бояться навіть зливи, і речі всередині завжди залишаться сухими.

2. Замикаючі застібки на блискавці: переконайтеся, що основний відсік рюкзака має два зіпери-застібки на блискавці, щоб їх разом можна було замкнути.

3. Кілька відділень: у правильного рюкзака повинно бути кілька відділень. Так ви зможете розгрупувати всі речі і буде набагато простіше дістатися до того, що потрібно. Правильне розділення речей економить купу часу.

4. Вбудований каркас: більшість туристичних рюкзаків зараз мають вбудований каркас, який забезпечує міцність всієї конструкції. Але також є й інші рюкзаки: м’які, зовсім без каркасу і також олдскульні, – з громіздкими випираючими рамами, зробленими з металу. Таких монстрів купувати не радимо. Краще купити рюкзак з вбудованим гнучким каркасом. Гнучкий каркас буде слідувати за всіма вашими рухами і захищати спину. А якщо каркас буде зроблений з вугле-волокна або алюмінію – то і важити такий рюкзак буде зовсім небагато.

5. Поясний фіксатор: велика частина всієї ваги рюкзака припадатиме на ваші стегна. І якщо там не буде тямущої підтримки – такий рюкзак може просто вбити. Тому дуже важливо знайти рішення з хорошим поясним фіксатором. Хороший пояс повинен бути регульованим, в міру м’яким, в міру жорстким, не надто вузьким, але і не дуже широким. Кращий спосіб переконатися в цьому – перевірити рюкзак при купівлі на собі.

6. Широкі плечові лямки: широкі (6-8 см) плечові лямки зроблять розподіл навантаження на плечі більш рівномірним і безболісним. А погані, вузькі лямки будуть здатні звести нанівець всі достоїнства нового рюкзака. Обов’язково переконайтеся в тому, що лямки досить жорсткі (для підтримки початкової форми) і досить м’які (для зручності). Також оббивка у лямок повинна бути товстою і зроблена з міцної тканини.

7. Вентиляція спини: припустимо, рюкзак важить 15 кг. Цієї ваги буде цілком достатньо, щоб дуже щільно притиснути рюкзак до спини мандрівника. Що станеться зі спиною після півгодинної пішої прогулянки по задушливих вулицях Бангкока в пошуку дешевого гестхауса? Правильно. Так як потік повітря до спини обмежений, вона почне потіти, одяг смердіти і турист почне передчасно втомлюватися. У правильних туристичних рюкзаків ця проблема вирішується за допомогою системи вентиляції спини. Як правило ця система виглядає як жорстко натягнута сітка, яка близько прилягає до спини і залишає потрібний вільний простір між спиною мандрівника і стінкою самого рюкзака.

Читайте також:ТОП – 10 унікальних куточків України, створених людиною та природою

Последнее изменение Вторник, 09/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework