На Житомирщині травмована школярка не отримала першої невідкладної допомоги через шкільний трудовий кодекс

Без першої медичної допомоги залишилася учениця 2-го класу Новоград-Волинської школи на Житомирщині, яка травмувалася під час уроку фізкультури.

 

Вона зламала дві кістки, але медсестри на роботі в цей час не було, йдеться у сюжеті ТСН.

 

Дитина під час стрибка спіткнувся і невдало впала. Учитель відразу зрозумів, що це перелом. "Я бачив, що у неї рука зігнулася. Моя перша допомога - прибрати дитину саме з того місця, де сталася травма", - розповів фізкультурник Юрій Ковальчук.

Зі спортивного залу травмовану школярку повели на другий поверх до кабінету медсестри. Але першу допомогу дитині не було кому надати, бо медсестра приходить на годину пізніше від початку занять у школі. 7-річна дівчинка з відкритим переломом і зміщенням обох кісток правого передпліччя протягом півгодини чекала приїзду швидкої. "Так не повинно бути.

Медсестра повинна починати свій робочий день разом з дітьми", - говорить мама Анфіса Дмитренко. На її думку, завинив і фізрук. Адже ставив перед дітьми не за віком складні завдання, а потім змушував дитину з важкою травмою рухатися. "Наскільки я знаю, дитина повинна лежати, щоб не піднімалася до приїзду швидкої", - стверджує жінка.

Місцеві травматологи порушень у діях вчителя фізкультури не бачать. Вони кажуть, що саме шкільна медсестра, до якої дівчинку і відвели, повинна надавати школярам першу медичну допомогу. А то, що у медсестри на момент травмування ще робочий день не почався - питання не до них. "Це питання до школи", - уточнив лікар-травматолог міської лікарні Олег Ковальчук.

У школі ж ситуацію пояснюють трудовим кодексом. "Медик не може працювати 12 годин, тому було зроблено так", - говорить директор Віктор Мельник. Але додає, що графік вже виправлений, і медсестра тепер буде виходити на роботу раніше.

За фактом травмування учениці в школі поліція відкрила кримінальне провадження. Тим часом мама потерпілої дівчинки збирається довести справу до суду. А після одужання доньки намір перевести її в іншу школу.

Последнее изменение Четверг, 06/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework