Владислав Шпаківський: «Допоки ми разом, допоки є бажання грати у футбол і палає вогонь в наших очах, ми зможемо віднайти свою гру і досягнемо гарних результатів!»

Футбольний клуб «Енергія» (с. Гадзинка) створено у липні 2012 року. Увесь цей час команда демонструє велику силу волі, жагу до перемоги, долаючи різні перешкоди.

Ще минулого року футболісти грали у Першій лізі Житомирського району з футболу, а вже у 2017-му змагаються у Вищій футбольній лізі. Ми поспілкувалися з представником ФК «Енергія» Владиславом Шпаківським, аби дізнатися про спортивний шлях цієї команди.

Перший футбольний клуб у с. Гадзинка

— Як це часто буває у селах, ми, звичайні хлопці, зібралися пограти у футбол. Але у нас було велике бажання спробувати себе ще й на іншому, вищому рівні. Перша гра ФК «Енергія» була кубкова, ми програли однин матч, після чого вибули зі змагань. Наступного року подали заявку на участь у другій лізі Чемпіонату Житомирського району з футболу. Перші результати нас не дуже тішили. Але ми чудово розуміли, що команда знаходиться на стадії становлення, відбуваються кардинальні зміни у її складі. Поступово ми почали ставати більш зіграними. І ось уже 5 років ми граємо майже в одному і тому ж складі. Я вважаю, що ми досягнули певних вершин, вийшовши цього року у Вищу лігу Житомирського району з футболу. Для нашого невеликого села це дуже гарний результат. Зазначу, що за всю його історію ми є першою футбольною командою у с. Гадзинка!

Вища ліга Житомирського району з футболу

— У цьому сезоні від ФК «Енергія» заявлений 21 гравець у Вищій лізі Житомирського району з футболу. Але з подоланням нових вершин, з’явилися і нові перешкоди на футбольному шляху нашої команди. Звичайно, Вища ліга вимагає від гравців не лише вміння грати у футбол, а й неабиякої витримки та спортивного характеру. Як показав час, далеко не усі гравці виявилися готовими не лише морально, а й ментально до цього чемпіонату. Тому у цьому сезоні у нас виникли труднощі: результати перших матчів нас не дуже тішать, до того ж, знову відбуваються зміни у складі команди. Але ми робимо все від себе залежне, аби подолати ці перешкоди! Зокрема, плануємо оновити склад нашого футбольного клубу, у якому будемо здобувати нові перемоги і досягати нових результатів.

Я переконаний, що саме завдяки дружній атмосфері у команді, самовіддачі спортсменів і тому, що ми стабільно брали участь у різних змаганнях із футболу, ФК «Енергія» цього року грає у Вищій футбольній лізі Житомирського району. До того ж, у минулому сезоні за наш футбольний клуб грали шестеро легіонерів — провідні футболісти ФК «Воля» (м. Коростишів). Це також відіграло суттєву роль. У цьому ж сезоні в декількох останніх іграх змагаються виключно наші місцеві гравці.

Гравці ФК «Енергія»

— Звичайно, у нашій команді є хлопці, які грають краще за інших, а є й ті, яким варто трохи більше працювати над собою і ще вдосконалювати свою майстерність. Хочу виділити усіх спортсменів, які грають у ФК «Енергія» усі 5 років його існування: я, Владислав Шпаківський, Віталій Шпаківський, Олександр Гуцалюк, Сергій Матвійчук, Богдан Будник, Віталій Пилипчук, Сергій Наумчук, Іван Кукліч та Владислав Мілевський. Усі ми продовжуємо брати участь у різних змаганнях із футболу, долаючи усі труднощі на своєму спортивному шляху, не зважаючи на те, скільки вдалося зібрати на матч гравців — 10 або 20. Ці хлопці із самого початку крокують зі мною пліч-о-пліч. Разом ми долаємо усі вершини і низини нашої футбольної кар’єри. Я дякую за це найвідданішим футболістам ФК «Енергія», з ними дуже приємно грати. Я сподіваюся, що і за межами поля ми продовжуватимемо нашу дружбу.

Нове покоління

Середній вік гравців нашої команди — 27 років. Для нас питання віку футболістів досить болюче, як і для інших футбольних клубів. На жаль, ми бачимо невтішну картину: у багатьох командах не вистачає молодих гравців. Прикро, що так мало є молоді, яка бажає грати у футбол, яка вміє грати у футбол і має для цього гарні навички. Я вважаю, що не останню роль у цьому відіграє стрімкий розвиток сучасних комп’ютерних технологій: юнаки та дівчата дуже багато часу проводять у соціальних мережах, за грою у комп’ютерні ігри та в Інтернеті. Зокрема, для нашого футбольного клубу це є досить великою проблемою, яка заважає заявляти на змагання більше нових, молодих, перспективних гравців. Сподіваюся, що ми все ж виховаємо нове покоління спортсменів, поступово поповнюючи свою команду молодими футболістами.

На мою думку, наш футбольний клуб подає гарний приклад для наслідування. Для нас дуже важливо сприяти популяризації спорту як у своєму селі, так і у Житомирському районі. Я дуже сподіваюся, що дивлячись на те, як ФК «Енергія» грає у футбол, діти та молодь с. Гадзинка теж більше почнуть любити спорт, особливо футбол. Можливо, хтось, надихнувшись нашим прикладом, захоче грати або в нашому футбольному клубі, або ж в іншій команді. Нам було б це дуже приємно.

Вірити у власні сили!

— Дуже велика різниця у грі нашої команди у цьому та минулому році. З попереднього футбольного сезону залишилися лише найкращі важення. У 2016-му ми показували більш видовищний футбол. На жаль, у цьому сезоні я не задоволений результатами ФК «Енергія». Але, разом з тим, хочу відмітити, що на сьогоднішній день ми не ставимо перед собою завдання показувати якісь надзвичайні результати, бо маємо більш важливе завдання — сформувати свою команду. Коли це буде зроблено, то ми наверстаємо згаяне! Будемо ще багато працювати над собою, посилено тренуватися, аби вивести наш футбольний клуб на гарний рівень. ФК «Енергія» неодноразово відігравався навіть тоді, коли рахунки матчів були 2:0, 3:0, не на нашу користь. З таких ігор наша команда виходила переможцем. Я впевнений, що нам обов’язково усе вдасться і ми ще не раз порадуємо і себе, і вболівальників гарними результатами!

Підтримка небайдужих людей

— Коли на ігри ФК «Енергія» приходять наші дружини, діти, батьки та друзі, це дуже надихає, надає ще більше сил, які дозволяють гарно відіграти матч. Приємно, що і на виїзні, і на домашні ігри нашого футбольного клубу приходять хай не чисельні, проте віддані вболівальники.

Набагато легше перемогти, коли команда має потужне, регулярне фінансування. Саме такі футбольні клуби й перемагають найчастіше. Стабільна матеріальна підтримка сприяє тому, що у спортсменів є належні умови для тренувань, і вони мають більше можливостей, щоб гарно проявляти себе на різних змаганнях. Хочу зазначити, що за 5 років існування у ФК «Енергія» не було жодного оплачуваного гравця. Але ми працюємо та розвиваємося у цьому напрямку, адже потрібно заохочувати футболістів і фінансово.

Матеріально нам допомагає Сергій Сокальський, голова Глибочицької сільської ради. За його сприяння ми маємо можливість вносити матчевий збір (на оплату поля, роботи арбітрів і медиків, які обслуговують футбольні ігри) та робити внесок за участь у чемпіонаті Житомирського району з футболу. Також завдяки сільському голові ми закрили транспортне питання: цього року ми маємо автобус, на якому їздимо на власні матчі Вищої ліги Житомирського району з футболу, які відбуваються не на нашому полі. Цього року команду підтримали місцеві жителі, а саме: Євген Годовський та Володимир Северенчук, за що висловлюємо їм подяку. Будемо раді, якщо відгукнуться й інші спонсори, які матеріально допомагатимуть ФК «Енергія». Дуже дякуємо усім фанатам, усім небайдужим людям за віру у нашу команду та за підтримку!

Широкими, впевненими кроками у світле майбутнє!

У цьому сезоні я хочу побажати нашій команді витримки, мужності та терпіння. Нині ФК «Енергія» переживає досить складний етап. Але я вірю у команду, вірю у кожного з гравців. І допоки ми разом, допоки є бажання грати у футбол і палає вогонь в наших очах, ми зможемо віднайти свою гру і досягнемо гарних результатів!

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 31/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework