Денис Апарін про феномен БК "Житомир"

   Беззаперечним лідером Першої ліги є БК Житомир – єдина команда зі складу учасників Чемпіонату України у цьому дивізіоні, яка ще жодного разу не відчула гіркоти поразки. Про феномен БК «Житомир» розмовляємо з президентом клубу Денисом Апаріним.

   - Запорукою нашого успіху насамперед вважаю вдалу селекцію. І самовідданість гравців. З цього складаються позитивні результати. Вважаю, що у нашій групі підібралися команди високого рівня. Це і статистика засвідчує. У багатьох матчах нам лише наприкінці гри вдавалося схилити шальки терезів на свій бік. І з Вінницею, і з Коростенем, і у Луцьку. Суперники гідні, але можливо десь наша вища майстерність і бажання виграти даються взнаки.

  - Ви збирали команду за принципом «з миру по нитці – голому сорочка»?

  - Маєте рацію. Хоча у нас є житомирський кістяк – молоді гравці. Але оскільки нам потрібен результат, бо у планах – підвищення у класі, ми провели селекційну роботу і запросили до команди гравців високого рівня, які допомагають розвивати наш житомирський баскетбол, наші молоді хлопці дивляться, вчаться. Є у кого.

БК Житомир

  - Павло Цьопич, наприклад.

  - Так, є хлопці з досвідом виступів у Вищій лізі, Суперлізі. То ж клас гравців високий, як для першої ліги, і навіть для вищої.

  - Чи можна прогнозувати, що принаймні перший етап чемпіонату команда завершить з нулем у стовпчику «поразки»?

  - Ми цього прагнемо. Але, повторюся, суперники гідні. 

   - Плей-оф для Житомира невідворотний. Кого з інших груп вважаєте найбільш небезпечним на вирішальному етапі Чемпіонату?

  - У західному регіоні вважаю, дуже гарна команда з Чернівців (Старлайф – ред.), Кам’янець-Подільського (ДіДіБао – ред.). Це наші основні суперники. А на Сході?.. Я поки що не зовсім обізнаний, бо не бачив у справі ті команди, але судячи з турнірних показників у Харкові сильна команда, Запоріжжі. Там молоді гравці, дублі команд Суперліги. 

БК Житомир - Ще з’явиться нагода вивчити команди сходу, якщо рухатиметеся сходинками плей-оф до золотої серії?

  - Безумовно. Робитимемо усе, щоб туди дістатися. 

  - Щоб Ви побажали вашим гравцям і прихильникам команди у 2018-му? До речі, на ваші матчі ходять вболівальники?

  - Так. У нас був єдиний поки що тур у першому колі, бо були певні проблеми із залом. У нас у дитячо-спортивної школи взагалі немає свого залу і нам доводиться орендувати, домовлятися. У нас була проблема, але нарешті ми цю проблему вирішили. У нас буде п’ять турів вдома і наші вболівальники з нетерпінням очікують цих матчів. А щодо побажань? Молодому поколінню – займатися спортом, менше часу проводити за комп’ютерами, влітку грати на спортивних майданчиках, займатися не лише баскетболом, а й вести активне життя, піклуватися про своє здоров’я. А вболівальникам – підтримувати наш клуб. Усіх – з Різдвом! Міцного здоров’я і гараздів в усьому!

  БК Житомир- Собі напевно побажаєте, як президенту клубу, щоб вистачило ресурсу утримувати команду, у планах якої – перша ліга?

  - Я і президент, і головний тренер, і гравець.

  - Послухайте, так увесь процес у вас перед очима відбувається?

  - Так (посміхається – ред.). Ми цим живемо, прагнемо перемог. Це наше і хобі, і робота. У кого – риболовля, у кого – полювання, а ми вкладаємо наші зусилля, фінанси у молодь, прагнемо розвивати в області наш улюблений вид спорту – баскетбол. Принагідно хочу подякувати за підтримку ТОВ Профільтех, ПП АМТ-БУД, Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, Управлінню сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації. Усім – різдв'яного настрою і щастя!

БК Житомир

Джерело: fbu.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework