Футбольні зірки Житомирщини: Захисник ФК «Полісся» встиг пограти за «Вереси», «Буковину», «Тернопіль» та захищав кольори збірної України

  Житомирська обласна федерація футболу продовжує знайомство з юними та вже сформованими футбольними зірками, які розпочали свій шлях із спортивних шкіл Житомира та області. У центрі нашої уваги – захисник ФК «Полісся» (Житомир) Микола Жовтюк.

 

  МИКОЛА ЖОВТЮК (нар. 21 травня 1992, Новоград-Волинський) – екс-гравець «Вереса», чернівецької «Буковини» та ФК «Тернопіль». Захисник захищав кольори збірної України U-17, U-18 та U-21.

  Ще у юному віці Микола Жовтюк потрапив до львівських «Карпат». У складі львівського клубу пройшов усі щаблі розвитку футболіста – від академії до першої команди. За основу «Карпат» у Прем’єр-лізі дебютував 26 серпня 2012 року в матчі з донецьким «Шахтарем». На 43-й хвилині поєдинку Микола забив дебютний гол гранду української Прем’єр-ліги.

 

  Після відставки болгарського тренера Ніколи Костова Микола Жовтюк перестав потрапляти до основи «Карпат» і в 2013 році перейшов до чернівецької «Буковини», де став одним із лідерів команди. У складі чернівчан молодий футболіст провів 27 матчів.

  Влітку 2015-го Микола перейшов до рівненського «Вереса». У рівненському клубі захиснику довірили капітанську пов’язку. Проте вже в грудні цього ж року екс-карпатівець вирішив залишити Рівне і повернутися до «Буковини». У березні 2017 року Миколу обрали віце-капітаном «Буковини».

  У липні Жовтюк розірвав контракт з «Буковиною» й перейшов до першолігового «Тернополя», але згодом клуб припинив свої виступи у Першій лізі й Микола уклав контракт із відродженим житомирським «Поліссям».

  У 9-му турі Другої ліги України гравець потрапив до символічної збірної туру. До речі, тренером туру став екс-наставник «Металіста 1925», а нині головний керманич «жовто-зелених» Олександр Призетко. У 2018 році Микола Жовтюк увійшов до оновленого складу ФК «Поліссям», перед яким стоїть завдання – вихід до Першої ліги.

n 0604182 1

Джерело: zhoff.org.ua

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework