Олександр Саварін: Плануємо лінію атаки і будемо шукати під час перерви футболіста-«креативщика» в півзахист команди

  Президент футбольного клубу «Танкіст»- лідера Чемпіонату Житомирського району з футболу сезону 2018 року у Вищій лізі після першого кола дав інтерв’ю прес-службі ЖРФФ, у якому підвів підсумки першого кола, розповів про ротацію гравців під час перерви та поділився думками щодо суддівства і фінансування команди.

— Олександре Сергійовичу, позаду перший етап чемпіонату. Які враження залишив він по собі і чи закономірним є перше місце «Танкіста«?

— Враження від першого кола тільки позитивні. Рівень команд та гравців у Вищій лізі серйозний. До кожного матчу потрібно ретельно готуватися, що ми і намагаємося робити. Багато аналізуємо наші матчі і наших суперників. А що стосується зайнятого місця, то, на мою думку, воно закономірне. За підбором гравців, за якістю гри, за серйозною роботою менеджменту клубу, вважаю, що лише  «Лука-Агро» зможе скласти нам конкуренцію в боротьбі за золоті нагороди. Утримати за собою першу позицію нам буде дуже-дуже важко, але ми прикладемо до цього максимум зусиль!

— Мабуть, не складно визначити найкращий та найгірший матч першого кола. Перемога  в принциповому матчі над «Лукою-Агро» та несподівана поразка у Тетерівці

— Дійсно це так. Найневдаліший поєдинок провели з «Дангардом». Не налаштувалися належним чином, було багато травмованих гравців- це тільки декілька факторів, які, в комплексі, вплинули на результат поєдинку. Та, після матчу, зробили чіткий «розбір польотів», зробивши правильні висновки, бо вже у наступному турі перемогли сильного суперника і «прямого» конкурента на лідерство- ФК «Луку-Агро». Та ще раз довели всім, що та поразка від «Дангарду»  була прикрою випадковістю, збігом обставин і що  «Танкіст»- це єдиний монолітний колектив, справжня команда!

— Проти кого з суперників грати було найскладніше?

— На старті сезону нам важко дався матч з високопічським «Пак-Трейдом», у якому ми програвали 1:3, але, під кінець зустрічі, змогли проявити характер і «вирвати перемогу»- 4:3. У них грають висококласні футболісти з чималим досвідом. Виграють дуже багато боротьби і тому проти них було складно діяти. Але, я вважаю, що саме ці поєдинки проти «Пак-Трейду» і «Дангарду» нас дечому навчили і ми швидше змогли знайти свою командну гру в чемпіонаті.

— Як оціните рівень суддівства у Вищій лізі?

— Скажу так: роботою суддівського корпусу під керівництвом Володимира Дорошенка я, в цілому, задоволений. Звичайно, бувають спірні моменти в матчах. Але, прекрасно розумію, що арбітри теж люди і мають право на помилку: навіть, у фіналі Ліги Чемпіонів судді помиляються…

– Скільки є нині в команді новогуйвинських футболістів і чи планується підсилення складу команди у міжсезоння?

—  У складі є чимало гравців з Новогуйвинського: насамперед, це молодь: захисники Андрій Балашкевич і Андрій Гуменюк і голкіпер Дмитро Собецький, які швидко прогресують та «старожили» клубу: нападаючі Микола Сажин і Олександр Прус, який, на жаль, зазнав на початку сезону важкої травми і не грав у  першому колі. Але, маю надію, що він зможе допомогти нашій команді у матчах, що залишилося зіграти. А підсилити плануємо, в першу чергу, лінію атаки і будемо шукати під час перерви  футболіста-«креативщика» в півзахист команди.

— Кого ви можете назвати лідером теперішньої команди?

— Чомусь зараз це дуже складне питання і не лише у «Танкісті». Мені складно зрозуміти, але в багатьох командах ніхто не хоче брати на себе лідерські якості. Можливо, теперішні футболісти бояться відповідальності, або щось інше. Хоча, я вважаю, що зараз лідером є капітан команди Андрій Островський. На мою думку, він здатен робити порядок на полі та за його межами.

ok03.07.18.05

— Як оцінюєте шанси «Танкіста» на перше місце?

—  Шанси доволі високі.  Вірю в команду, у своїх гравців, тренера. Хоча, зараз ми знаходимося в процесі реструктуризації і побудови міцного футбольного клубу, його інфраструктури, але ставимо високі цілі перед командою. У кожному турнірі, де буде приймати участь «Танкіст», ми будемо прагнути тільки перемагати!

– Погодьтеся, що вдалий виступ команди забезпечує не лише підбір гравців, а й належне фінансування команди?

– Щодо фінансування клубу в нинішньому році, то воно ще не є таким, як би хотілося. До ідеалу нам ще далеко, але серед інших команд ми виглядаємо досить пристойно. На даний час основними спонсорами команди є: Житомирський бронетанковий завод, лаунж-бар «Кусти», нічний клуб «Рафінад», гіпермаркет «METRO», магазин «Зелена Капуста», «Укргазбанк» та я, як директор стоматологічної лабораторії. Дуже сподіваємося на допомогу, в другій частині чемпіонату, від депутатів Житомирської райради Сергія Крутія, Тетяни Парфентієвої, які  небайдужі до розвитку спорту в Житомирському районі. Зараз знаходимося в стадії налагодження стосунків з Новогуйвинською селищною радою на чолі з Зоєю Гончаренко…

– І наостанок, щоб Ви хотіли побажати вболівальникам команди ?

— Насамперед, хочу подякувати вболівальникам за величезну підтримку. Вона нам дуже допомагала під час матчів! Побажати всім здоров’я, всіх благ! І приходьте на стадіони, вболівайте за свої улюблені команди, адже ми граємо для Вас!

 Ігор Козерацький,  ЖРФФ

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 03/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework