Втрачене місто: унікальний гастрольний театр з висоти пташиного польоту. ФОТО

На розі Старого бульвару і вул. Фещенка-Чопівського у 1985 році були закладені перші сваї. За чотири роки його призупинили, побудувавши відсотків 60, а з розпадом СРСР будівлю і зовсім закинули.

До квітня 1990 року на будівлі театру була закінчена цегляна кладка стін. Над адміністративно-сценічною частиною, блоком вестибюля і танцювального залу була зроблена покрівля, виготовлені й завезені металоконструкції для перекриття основного залу й основної сцени. Об'єкт був забезпечений фінансуванням до кінця року. Введення в експлуатацію першої черги було заплановано в 1990 році.

Про це розповідає колишній перший заступник Житомирського міськвиконкому, заслужений будівельник України житомирян Володимир Нікулін.

Володимир Нікулін був ініціатором побудови театру, і після того, як він перестав займатися будівництвом театру, будівництво виявилося безконтрольним. «Виділені гроші були розтринькали, металоконструкції порізані й здані на металобрухт, з об'єкта стали розтягувати вікна, двері, демонтувати труби, радіатори й т, д.», - зазначає Володимир.
Якби в 1990 році, як планувалося, був введений в експлуатацію чотириповерховий адміністративно-побутовий блок і одноповерховий блок (вестибюль, танцювальний зал, буфет, гардероб та санвузли), їх можна було б здавати в оренду і на зароблені гроші продовжити будівництво.

І досі в цій історії багато не поставлених крапок. Як розповідає Володимир Нікулін, гастрольний театр мав би бути власністю парку, адже для його будівництва у парку було забрано 6 тис. кв. м території й додатково знесено 2 д\с і 8 житлових будинків. Завдяки цьому й одержали 15 тис. кв. м, на якому і розпочали будівництво.

На передодні розпаду СРСР на будівельний майданчик було привезено матеріали для монтажу даху над залом для глядачів. разом із цим в будівлю театру було вкладено сума, яка рівноцінна 25 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гастрольний театр та житловий будинок без адреси: Коли завершиться будівництво скандальної багатоповерхівки?

 

За матеріалами: Анатолій Магаз, Володимир Нікулін

 

Прочитано 576 раз

Последнее изменение Пятница, 16/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework