×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У ЖОФФ новий «старий» голова

Днями розгорівся скандал навколо звітно-виборчого зібрання Житомирської обласної федерації, заплановане на 4 вересня.

n 0809155717ФФУ надіслала лист керівництву ЖОФФ з вимогою скасувати зібрання через порушення статутних норм. Не відмінити як таке, а скасувати і визначити нову дату.

Про це повідомляє «Сільське життя» із посиланням на  прес-службу Житомирської районної федерації футболу.

"За дорученням Президента ФФУ Павелка А.В. та розпорядженням Виконавчого директора ФФУ Генінсона В.Б. № 377 від 18 серпня 2015 року, було створено тимчасову комісію ФФУ щодо перевірки, вивчення та аналізу фактів, викладених у Вашому письмовому запиті, з залученням відповідних фахівців.

Проаналізувавши та детально вивчивши інформацію, що була зазначена Вами та іншими колективними членами Житомирської ОФФ (далі ЖОФФ), тимчасова комісія ФФУ прийшла до висновку, що Рішення про проведення звітно-виборчої конференції Виконкомом ЖОФФ було прийняте з істотними порушеннями вимог Статуту ЖОФФ, що в свою чергу суттєво порушує права її колективних членів та не відповідає нормативним документам ФФУ, УЕФА та ФІФА.

Як наслідок, тимчасовою комісією ФФУ було прийнято наступне рішення:

«Звернутися з вимогою до голови Житомирської обласної спортивної громадської організації «Житомирська обласна федерація футболу» Коцюбко О.П. про вчинення ЖОФФ всіх необхідних дій для усунення порушень вимог Статуту ЖОФФ щодо проведення Звітно-виборної конференції у 2015 році, а саме:

- провести термінове позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської обласної спортивної громадської організації «Житомирська обласна федерація футболу» із залученням усіх його членів по скасуванню рішення від 10 липня 2015 року щодо проведення чергової Звітно-виборної конференції 4 вересня 2015 року, яке порушує вимоги ст. 16 Статуту ЖОФФ та прийняти нове рішення про проведення чергової Звітно-виборної конференції у 2015 році, відповідно до вимог Статуту ЖОФФ;

- належним чином повідомити усіх колективних членів ЖОФФ, у порядку визначеному Статутом ЖОФФ, про нове рішення щодо проведення чергової Звітно-виборної конференції у 2015 році;

- проінформувати письмово до 26 серпня 2015 року Федерацію футболу України про результати розгляду вимоги тимчасової комісії ФФУ та повідомити ФФУ дату термінового позачергового засідання Виконавчого комітету Житомирської обласної спортивної громадської організації «Житомирська обласна федерація футболу» по вирішенню вищезазначених питань.»

Але, позиція нинішнього керівництва ЖОФФ інша. Вони у будь-яку ціну звітно-виборче зібрання хочуть провести. Терміново! Чому? Тому, що тут обиратимуть «нового» голову житомирського обласного футболу. І проводячи цю конференцію зараз, є шанс обрати старого «нового» очільника. Головне провести засідання швидко та закрито.

Те, що порушуватиметься закон і майже не буде залучена футбольна громадськість – неважливо. Підтверджується «прозорість» і тим, що більшість районних федерацій Житомирщини взагалі не братимуть участі у виборах нового футбольного голови області. Формальний привід – районні федерації не є колективними членами обласної федерації. Але до членства їх ніхто і не запрошував. Відкрито про узурпацію заявляють не всі. Але опір, все ж, чиниться. Голова Житомирської районної федерацій футболу Руслан Павлюк відкрито виступив проти ініціативи нинішніх керівників обласної федерації.

Р. Павлюк:Для того, щоб провести повноцінну звітно-виборчу конференцію за участю всієї футбольної громади, потрібно спочатку провести позачергову конференцію, щоб легалізувати усі районні федерації і футбольні громадські організації. Всім потрібно надати рівноцінну квоту, як це рекомендує ФІФА та УЄФА. Залучити пресу і зробити весь процес відкритим і прозорим. Лише тоді можна провести нормально звітно-виборчу конференцію. Тим паче, що цей варіант вже обговорювався і був погоджений.

Навесні 2014 року, одразу після Майдану, в обласній раді відбулося засідання спеціально створеної комісії під керівництвом заступника голови ради Руслана Годованого, присвячене ситуації у футболі області. На ньому були присутні депутати, представники профільних управлінь, керівництво ЖОФФ і невеличка футбольна громадськість. Тоді й була домовленість провести позачергову звітно-виборчу конференцію, запросити на неї всіх представників футбольної громади області, залучити пресу. Але почалася війна на сході і стало не до перевиборів. І от, півтора роки потому, ЖОФФ «реінкарнує» тему перевиборів, але, чомусь, на скору руку, не прислуховуючись до вимог федерації. Керівництво федерації поспішає настільки, що навіть не витримує вимог по термінах. Рішення про проведення звітно-виборчої конференції виконком ЖОФФ прийняв 10 липня. По статуту, всіх колективних членів ЖОФФ про це рішення мали повідомити не пізніше, ніж через п'ять днів, але за два місяці до дати початку конференції. Повідомлення почали розсилати лише після 17 липня. Це означає, що конференція мала б бути не раніше 17 вересня. В незалежності від темпів – зміни в країні відбуваються. Але й досі доводиться бачити досить дивне, публічне беззаконня. Ті, хто намагається його втілити, керуються лише одним бажанням – жити по-старому.

Тому Житомирська районна федерація футболу закликає керівництво ЖОФФ до проведення відкритої, прозорої та об’єднавчої конференції до якої будуть залучені представники усіх районів області та всіх організацій, які займаються розвитком футболу на Житомирщині.

Последнее изменение Среда, 09/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework