У Житомирі відбудеться фінал велосипедної естафети

На теренах Житомирщини 12-14 серпня пройде велосипедна естафета «Передай вогонь перемоги». Вона проводиться з нагоди Літніх юнацьких Олімпійських ігор – 2014, що стартують 16 серпня у китайському місті Нанкін

У цих змаганнях світового значення серед спортсменів-юніорів віком від 14 до 18 років братиме участь і збірна команда України,- повідомляє прес-служба ОДА,

Як повідомив заступник голови обласного відділення Національного олімпійського комітету України Леонід Самунь, у велоестафеті, яка має на меті підтримати спортсменів України – учасників Літніх юнацьких Олімпійських ігор, будуть задіяні всі міста і райони області.

За визначеними маршрутами учасники естафети – спортсмени, любителі, усі бажаючі, - рухаючись зі швидкістю 15-20 км на годину, передаватимуть естафету з району в район. Фінал заходу відбудеться на Соборному майдані м. Житомира, куди об 11.00-11.30 14 серпня прибуватимуть учасники естафети по 4-х заключних маршрутах – чуднівському, бердичівському, коростишівському і черняхівському. Планується, що участь у заході візьмуть близько 500 любителів велосипедного спорту. О 12.00 відбудуться урочистості з підняттям державного і олімпійського прапорів. 

Як зауважив Леонід Самунь, Житомирщина виховала багато спортсменів високого рівня та майстрів спорту міжнародного класу. На жаль,  цей, колись найбільш масовий вид спорту культивують зараз тільки три спортивні школи області – Радомишльска  і Малинська дитячо-юнацькі спортивні школи та спортшкола обласної ради «Колос». Житомирщина має члена збірної команди України з велосипедного спорту, кандидата на участь в Олімпійських іграх, майстра спорту міжнародного класу Тетяну Рябченко,  яка є вихованкою малинських тренерів. Є ряд молодих спортсменів, насамперед вихованців Радомишльської школи. За словами Леоніда Самуня, для розвитку велосипедного спорту потрібні дорога техніка, обслуговування, можливості для тренування. Отже, поки що все тримається на фанатично відданих людях, які люблять цю справу.

 

Последнее изменение Пятница, 08/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework