×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Місяці пройдуть змагання між місяцеходами Америки і Японії

Розробники місяцеходів готуються до гонки, яка пройде в 2016 році на Місяці. Свою участь на даний момент підтвердили японська і американська команди.

Незважаючи на те, що місяцехід треба буде подолати дистанцію лише в 500 метрів, цей захід обіцяє бути дуже захоплюючим.

Апарати американською ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX будуть доставлені на Місяць і висаджені в Озері Смерті поблизу місячних печер, які в майбутніх місіях будуть використовуватися як житло. Японію представлятимуть місяцеходи Moonraker і Tetris компанії-розробника Hakuto, а США — місяцехід Andy — дітище організатора змагань, компанії Astrobotic.

Це незалежний проект, покликаний надихнути талановитих інженерів з усього світу на створення кращого і максимально бюджетного місяцеходу, який допоможе людям в освоєнні космосу. Переможець отримає 30 мільйонів доларів. Крім того, існують проміжні призи. Вчені з HAKUTO вже отримали 500 000 доларів за досягнення в категорії «мобільність», а команда Astrobotic, що працює разом з університетом Карнегі-Меллона, досягла успіху в номінаціях «посадка», «якість зображень» і «мобільність».

Місяцеходи висадяться на північному сході Місяця, в Озері Смерті - місячному море із застиглої базальтової лави. За припущеннями астрофізиків, в ньому є кратери і тунелі, де в перспективі можна розташувати житлові будівлі для людей. Якщо інші компанії-учасники Google Lunar XPRIZE покриють витрати на транспортування своїх місяцеходів, Astrobotic готова також взяти на борт їх обладнання.

За матеріалами nat-geo.ru.

n 0303153261

Прочитано 662 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework