ЖДУ імені Івана Франка розширює коло партнерів у сфері вищої освіти з Польщі

18 квітня 2016 року Житомирський державний університет імені Івана Франка відвідала польська делегація у складі міжнародного координатора Університету в Домброві Гурнічій Домініки Черняк та директора міжнародного відділу цього ж університету Павла Ургача.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ.
Іноземних гостей привітав ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух: «Житомирський державний університет налагоджує усі можливі види співпраці для розвитку наукової діяльності, проведення спільних проектів, організації стажування студентів і викладачів та реалізації програми академічної мобільності. Ми маємо сорок угод з вузами Польщі і нам надзвичайно приємно, що зростає зацікавлення нашим університетом».
Метою поїздки польської делегації стало обговорення питань співпраці між двома університетами, оскільки Житомирський державний університет і Університет в Домброві Гурнічій мають спільні напрями навчання, зокрема вивчення іноземних мов, економіки, менеджменту, педагогіки.
У ході перемовин вирішувалося питання підписання угоди між двома навчальними закладами, а також обговорювалися питання подвійних дипломів, міжнародних програм мобільності для студентів і викладачів, проведення спільних конференцій, можливість взаємних публікувань у наукових журналах, освітні можливості – фундуші у рамках Вишеградської четвірки.
Більш детально ректор ЖДУ Петро Саух і директор міжнародного відділу Університету в Домброві Гурнічій Павел Ургач зупинилися на обговоренні різноманітних сезонних тематичних шкіл. Так, Павел Ургач поділився, що на базі Університету в Домброві Гурнічій пройде Осінній університет, який запланований для студентів з країн Вишеградської четвірки. У роботі університету візьмуть участь по шість студенів з країн-партнерів. Проте хочуть долучити й студентів з України, для яких відшкодують витрати на проїзд. Цьогорічна тема – «Проблема міграції в Європі». При чому міграції не лише в Польщі, а взагалі. Ця тема стосується і Польщі, і України, і партнерів Вишеградської четвірки.
«У ЖДУ за участю італійських професорів відбудеться Літня школа «Релігія у сучасному глобалізованому світі», яка також зачепить питання міграції. У роботі школи візьмуть участь як студенти з українських вищих навчальних закладів, так і студенти-іноземці. Тому певною мірою схожу роботу виконуємо, а отже, маємо спрацюватися. У нас може бути плідна співпраця», – наголосив ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

Прочитано 677 раз

Последнее изменение Вторник, 19/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework