В обласному центрі відзначили юних художників – учасників пленеру "Житомир молодіжний – 2016"

На нагородження до мистецького холу обласної наукової бібліотеки запросили творчу молодь, яка долучилась до проектів обласної спілки художників та мистецтвознавців.

Цього разу дипломи та цінні подарунки – набори художніх матеріалів – вручили переможцям конкурсного пленеру, який проходив влітку в Житомирі за підтримки міської влади. Фіналістів привітала представник управління молоді, сім'ї та спорту Житомирської міськради Світлана Євченко: "Дуже приємно бачити людей, які своєю творчістю уславлюють Житомир, нашу область і країну загалом. Хочеться побажати вам творчих успіхів, натхнення і, головне, можливості реалізувати всі ваші творчі плани".

Конкурсним завданням було намалювати з натури історичні місця Житомира. Найбільше завзяття проявили 14 учасників проекту, які, дотримавшись всіх вимог, вийшли до фіналу конкурсу. Автори кращих малюнків розповіли, що їх приваблювало в цій роботі Марина Можаровська: "Житомир дуже гарне красиве місто, одне з найстаріших міст України. В ньому є що побачити, є де побувати і є що малювати. Я намалювала філармонію. Це дуже чудове місце і воно мені сподобалося". Анатолій Слободянюк: "Я малював на конкурсі водонапірну вежу. Взагалі, чим мені подобається Житомир, це тім, що архітектори 19-20 століття дуже постаралися. Собори, церкви, державні споруди – вони дійсно вражають своїми візерунками, архітектурними елементами і тому їх дуже цікаво малювати".

Молодіжний пленер проводиться на Житомирщині вже третій рік поспіль. Координатор проекту Олена Васильєва каже, що започатковуючи подібні творчі конкурси, обласна молодіжна творча спілка художників та мистецтвознавців прагне зацікавити обдарованих дітей і молодь, надати їм можливість якомога ширше розкрити свій потенціал і далі представити художній доробок на виставках.

"Щоб жителі нашого міста бачили дитячі роботи і замислювалися над тим, що наші діти хочуть розвиватися, хочуть розвиватися, хочуть бути художниками". Конкурс був відкритим, і до міського пленеру мали змогу долучитися молоді люди з різних районів області. Наприклад, володарем диплому I ступеня став вихованець Чуднівської гімназії, 16-річний Владислав Лиманець. Він досить майстерно в акварельній техніці зобразив у перспективі квартал Київської вулиці з Михайлівським храмом. За підсумками пленеру кращих юних художників запросили до участі в новому мистецькому проекті "Житомир. Місця щасливих людей" – зі створення сувенірних листівок про Житомир.

Прочитано 828 раз

Последнее изменение Пятница, 07/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework