×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирські рятувальники розповіли, як безпечно провести новорічні та різдвяні свята

25 грудня в Управлінні ДСНС України у Житомирській області відбувся брифінг для засобів масової інформації на тему «Як безпечно зустріти новорічні та різдвяні свята».

n 2512157302Як повідомляє У ДСНС у Житомирській області, за офіційною статистикою грудень і січень, це один із найбільш пожежонебезпечних періодів року. За святковими турботами і відпочинком люди забувають про заходи безпеки, внаслідок чого пожежі нерідко змушують нагадати про себе неочікуваною появою у домах безпечних громадян. Тільки на минулі новорічні свята в області виникло 80 пожеж, у результаті яких 8 осіб загинули.

Тому, аби свято обійшлося без травмувань та пожеж, рятувальники нагадали про заходи безпеки.

Як зазначив на брифінгу виконуючий обов’язки заступника керівника рятувальної служби області Олександр Молодковець, ялинку слід установлювати подалі від джерел відкритого вогню та опалювальних приладів. Не можна прикрашати її свічками, легкозаймистими іграшками, ватою, папером, а підключення гірлянд до електромережі повинне виконуватися тільки за допомогою стандартних з’єднань. Як приклад, був продемонстрований відеоролик, який наочно підтверджує, що достатньо 43 секунд, аби через коротке замкнення електричної гірлянди вщент згоріла ялинка.

Представник Добровільного пожежного товариства Олег Сингаївський також закликав населення завчасно потурбуватися про забезпеченість первинними засобами пожежогасіння як житлових приміщень, так і об’єктів, де проходять святкові заходи. Як приклад, він продемонстрував невеличкі за об’ємом вогнегасники (на 1-2 літри), якими цілком можна ліквідувати займання на початковій стадії, що впевнено застосовують мешканці європейських країн.

n 2512157302 1

Водночас для тих, хто зважиться на використання піротехніки, спікери нагадали, що їх запуск забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок, АЗС тощо. Піротехніку не можна зберігати біля приладів опалювання – батарей, газових та електричних плит. Не варто носити вогненебезпечні предмети у кишенях чи сумочках. Категорично заборонено розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, курити, працюючи з піротехнічними виробами. А перед тим, як їх застосовувати, варто уважно ознайомитися із заходами безпеки, визначеними в інструкції.

Рятувальники висловили сподівання, що мешканці області зможуть уникнути неприємностей під час святкових днів і нагадали, що у будь-яких непередбачуваних обставинах необхідно телефонувати до Служби порятунку «101», яка працюватиме у посиленому режимі.

n 2512157302 1

Последнее изменение Пятница, 25/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework