×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Перевізник вибачився перед вдовою загиблого героя, якій відмовили у пільговому проїзді

Водій маршрутки №1 відмовив вдові бійця 30 механізованої бригади Юрія Євпака у безкоштовному проїзді.

l 150116155Інцидент стався вранці 12 січня, коли жінка з молодшим сином зайшла до маршрутного таксі та повідомила водію, що має посвідчення. За словами Наталії Євпак, водій почав вказувати їй на оголошення щодо відміни безкоштовного проїзду у маршрутках пільговим категоріям населення і некоректно висловлювався на адресу жінки.

«Коли я сказала, що наші хлопці у свої 30 років, а то й ще раніше полягли, а він мені відповів, що дуже з того радий. Тут не має чому радіти, я не зобов’язана заходити в маршрутку і  кричати: я вдова. Мені це неприємно. На моєму прикладі, треба провчати таких водіїв, щоб більше не повторювались такі ситуації. Якщо йому щось не подобається, будь ласка, в такі роки йому можна йти на передову і побувати в тій ситуації, що побували наші хлопці. Сива голова має думати, що кому говорити, як говорити та відповідати», - ділиться Наталія Євпак.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Дмитро Ткачук зініціював зустріч власника маршруту №1 із Наталією Євпак у себе в кабінеті, аби чоловік вибачився публічно перед  жінкою та пообіцяв, що подібних випадків більше не повториться. Хоч перевізник і намагався виправдати водія, посилаючись на людський фактор та все ж вибачився перед вдовою загиблого бійця АТО за поведінку свого підлеглого.

Заступник міського голови Дмитро Ткачук наголошує, що перевізники не мають права обмежувати певні пільгові категорії громадян на безкоштовний проїзд.

l 150116155 1

«Коли ми 31 грудня говоримо, що ніяких оголошень не може бути у маршрутках, а бачимо і їх і разом ще й хамське поводження, то це означає, що одна з сторін не готова чекати рішення, а самовільно діє на свій розсуд. Сьогодні не має проблеми на місцевому рівні, ні прав ні повноважень від держави на органи місцевого самоврядування не передавалися в питанні компенсації проїзду пільговим категоріям громадян. Ніякі маніпуляції з боку перевізників не пройдуть», - констатує Дмитро Ткачук.

Дмитро Ткачук застерігає, що подібний елемент шантажу, як сьогодні з вивісками у маршрутках про відміну пільг використовується не вперше: «Коли перевізники хочуть підняти тариф, змінити схему руху, коли вимагають компенсацію пільг і т.д.  – це все звичні маніпуляції. Я вважаю, що боротись тут потрібно не з позицією, а з причиною, а причина  - це монопольне становище на ринку з боку окремих перевізників. Свого часу вони захопили левову частку ринку і почувають себе досить вільно. Але вони забувають, що міська рада є замовником послуг, а вони виконавці цього замовлення згідно чинного договору. Не можуть вони диктувати свої умови в одноосібному порядку».

Заступник міського голови радить усім, чиє право на безкоштовний проїзд несправедливо обмежують у транспорті міста, відразу звертатись зі скаргою на гарячу лінію міської ради. Варто зазначити приблизний час, місце, номер маршруту та самої машини і повідомити про порушення на гарячу лінію міської ради 15-80 або 481-481.

Последнее изменение Пятница, 15/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework