×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирські рятувальники навчали населення правилам безпечної поведінки на льоду та надання першої допомоги

18 січня у Житомирському міському Гідропарку з метою запобігання загибелі та травмування людей на воді у зимовий період рятувальники провели брифінг на тему «Безпека на льоду в зимовий період».

n 1901167383Напередодні великого релігійного свята Водохрещення рятувальники та медики розповіли про правила безпечної поведінки на кризі та надання допомоги постраждалим.

- Під час святкування Водохрещення рятувальні підрозділи ДСНС чергуватимуть поблизу визначених водойм для проведення масових заходів, аби гарантувати громадянам безпеку під час купання, – зазначив заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський. - Загалом по області створено 27 постів у місцях масового відпочинку населення на Водохрещення, де чергуватимуть 73 чоловіки особового складу підрозділів ДСНС області та 57 представників від місцевих органів влади. У гідропарку Житомира рятувальники розгорнули два намети для переодягання та обігріву.

У цей час питання безпеки на льоду є особливо  актуальним. І факти загибелі людей – підтвердження цьому: на водоймах України упродовж січня 2016 року трагічно обірвалося життя 17 осіб, серед них 1 дитина.  Хоч товща льоду на річці сьогодні безпечна для масового відпочинку, однак рятувальники наголосили і на необхідності уникати місць, де лід завжди недостатньо міцний – біля очерету, у гирлах стічних вод, там, де б’ють джерела чи струмок впадає в річку. Варто обходити і ділянки, вкриті товстим шаром снігу. А в разі небезпеки фахівці ДСНС радять кликати на допомогу чи телефонувати до Служби порятунку «101».

Напередодні святкування Водохрещення начальник обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Анатолій Володін зауважив, що  в жодному разі не можна після купання у крижаній воді вживати алкогольні напої. Коли людина потрапляє у холодну воду, то судини звужуються. Після вживання спиртного вони розширюються. Саме тому це дуже серйозне випробування для організму. Для людей зі слабким серцем така недбалість може закінчитися трагічно. Крім того для всіх присутніх водолази продемонстрували як потрібно діяти, якщо людина провалилася під кригу, та як допомогти постраждалому вибратися на берег за допомогою підручних засобів - палиці, гілки, одягу, драбини.

Після того як людину, яка опинилася у крижаній воді, витягнули на лід, перш за все необхідно змусити її роздягнутися та викрутити мокрий одяг, як би не було холодно. Це в рази зменшує ризик захворіти. Після цього слід пити гарячий чай, знаходячись у теплому приміщенні. До речі, і купання на Водохреща, за словами медиків, необхідно завершувати гарячим чаєм, найкраще з ягід, фруктів і овочів з попередньо підготовленого термоса.

Представники Червоного Хреста України розгорнули в гідропарку свій «професійний майданчик», на якому вчили основам надання першої медичної допомоги людині, яку підняли з крижаної води. Усі бажаючі журналісти отримали можливість самотужки спробувати зробити «штучне дихання» та розігріти холодне тіло. А діти, які зібралися на річці подивитися на роботу професійних рятувальників, розповіли наприкінці журналістам, чому навчилися за півгодинний «лік без» з безпечного відпочинку на водоймах.

У ДСНС у Житомирській області

n 1901167383 1

n 1901167383 1

n 1901167383 1

Последнее изменение Вторник, 19/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework