У громадах Житомирщини обговорюють децентралізацію

З ініціативи обласної ради та Офісу реформ у Житомирській області спільно з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, 

органів місцевого самоврядування Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради 21 січня в територіальних громадах Андрушівського району відбулося виїзне засідання за «круглим столом» на тему: «Децентралізація влади та реформування місцевого самоврядування». 

Зустрічі з активом громади сіл та посадовими особами місцевого самоврядування, зокрема, відбулися в м. Андушівка та с. Стара Котельня. Експерти Офісу реформ та працівники виконавчого апарату обласної ради розповіли представникам територіальних громад про суть та переваги процесу децентралізації в України, адміністративно-територіальної реформи, ознайомили з напрямками та завданнями конституційного процесу в частині посилення органів місцевого самоврядування, особливостями нормативно-правової бази у цій сфері, роз’яснили механізми та принципи об’єднання громад, особливості функціонування управління територіями після об’єднання, надали іншу корисну методологічну, інформаційну консультацію.

У ході зустрічі наголошувалося, що реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні задумувалася, щоб територіальні громади на місцях мали більше повноважень та ресурсів в ефективному вирішенні своїх проблем та створенні кращих умов для доступу населення до якісних адміністративних, соціально-побутових, гуманітарних та інших послуг, залученні інвестицій. А ще – для формування відповідальної влади на місцях та контролю за її діями з боку громадян. Але до процесів об’єднання територіальних громад потрібно підходити виважено, мудро та логічно. Також обговорено особливості функціонування сфери освіти, медицини, соціального захисту громадян в нових умовах. Зокрема, порушено питання діяльності місцевих лікувальних та соціальних установ, сільських шкіл, дитячих садочків, адміністрацій тощо.

У зустрічі брали участь: радник голови обласної ради Петро Рудницький, директор Офісу реформ у Житомирській області Роман Слідзевський, провідний фахівець Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради Катерина Цвєткова, Андрушівський міський голова Володимир Бойко, керуючий справами Андрушівської районної ради Святослав Михайловський, сільські та селищні голови, секретарі сільських рад, директори навчальних закладів, лікувальних установ, керівники місцевих підприємств.

Починаючи з 2016 року, такі засідання за «круглим столом» з виїздом у територіальні громади Житомирщини відбуватимуться постійно. З цією метою у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради затверджено відповідний План-графік навчання, який погоджено головою обласної державної адміністрації та головою обласної ради.

Прес-служба Офісу реформ у Житомирській області

Последнее изменение Пятница, 22/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework