×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В лісах області облаштували понад 200 «лісових їдалень»

Лісовим мешканцям нелегко пережити зиму. Особливо, якщо вона сніжна та морозна. Тварини не можуть з-під глибокого снігу добути собі їжу.

n 2601167490Крім того снігові замети не дають можливості звірам рухатися, ті захолодають, хворіють і гинуть. В таку пору у мисливствознавців  та єгерів додалося роботи.

Як повідомляють у ЖОУЛМГ, зимова підгодівля мисливських тварин не передбачає повного забезпечення їх харчами, а лише часткову підгодівлю в той час, коли самостійно добути їх звірі не можуть. Тут мається на увазі значний сніговий покрив, ожеледиця чи низька температура повітря.

«В лісах держлісфонду обладнано більше 200 комплексних підгодівельних майданчиків,  понад тисячу годівниць, півтори тисячі солонців. До них лісівники постійно підвозять різноманітний корм, - розповідає завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського Роман Логвінчук. -  Для підгодівлі диких тварин в зимовий період підприємствами щорічно заготовлюється близько 120 тонн сіна, 150 тисяч штук кормових віників, 25 тисяч штук зернових снопиків, 250 тонн зернових, 200 тонн кукурудзи,  100 тонн коренеплодів, 25 тонн солі.»

Крім того, єгерська служба розчищає лісові дороги, щоб тваринам легше було дістатися до біокомплексів. Для козуль та оленів готують місця для ночівлі, бо лягати цим тваринам на сніг – небезпечно для здоров'я.

Последнее изменение Вторник, 26/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework