Петро Порошенко: «Україна здатна дати відповідь на загрозу військової агресії»

Президент України Петро Порошенко заявив, що сьогодні, відбулися перші консультації на рівні Генеральних штабів України та Росії.

Про це він повідомив відкриваючи засідання РНБО в Києві, - повідомляє «Zaxid.net».

За словами президента, обговорювалося питання обміну полоненими військовослужбовцями України, які мають бути звільнені, і доля десантників РФ, які зараз перебувають в Україні.

«Я впевнений, що загальні і чітко скоординовані зусилля всього світу можуть привести до деескалації ситуації в Україні», - підкреслив глава держави і додав, що зараз ситуація на сході України, складна, але контрольована.

«Буду відвертим: ситуація, безумовно, надзвичайно складна, і ніхто не збирається її спрощувати. Але вона контрольована, досить контрольована, щоб ми не піддавалися паніці, зберігали холодний розум, здоровий глузд і розрахунок наших подальших дій», - сказав він.

За його словами, підрозділи російської армії прийшли на допомогу незаконним збройним формуванням на сході України через успішні дії сил антитерористичної операції.

«На порятунок банди терористів з боку РФ через неконтрольовану нами ділянку кордону зайшли колони важкої техніки, велика партія зброї і військовослужбовці регулярних підрозділів РФ», - сказав він і висловив переконання, що Україна здатна дати відповідь на загрозу військової агресії.

«Ми здатні самі себе захистити. Так, нам потрібно сучасна високотехнологічна зброя, нам потрібні для кошти розвідки. І ці переговори на сьогоднішній день вже завершені і я впевнений, що зараз у нас ситуація в цьому буде істотно поліпшуватися», - сказав він.

Український президент закликав українців до спокою, єдності та солідарності.

 

Последнее изменение Четверг, 28/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework