×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

За кошти Європейського інвестиційного банку у Житомирі планують замінити освітлення на енергоефективне

Експерти Німеччини та Швейцарії допомагатимуть Житомиру створити сильне місцеве самоврядування.

n 2701167505У Житомирі буде впроваджено проект "Інтегрований розвиток міст в Україні" за підтримки німецького фонду GIZ.

Про це  повідомляє прес-служба міської ради.

Його деталі обговорили під час зустрічі у міській раді 25 січня. Серед присутніх на заході були: міський голова Житомира Сергій Сухомлин, представники проекту на чолі з директором Матіасом Брандтом, керівники виконавчих органів ради, міські депутати, ЗМІ та ін. Сергій Сухомлин зазначив, що Житомир брав участь у конкурсі, щоб потрапити у даний проект, і переміг разом з Вінницею, Чернівцями та Полтавою.

"Даний проект дуже важливий для Житомира,  і наше місто одне з чотирьох  в Україні, яке GIZ обрало для його впровадження. Це серйозний проект, який включає в себе всі аспекти розвитку міста - демографічний, соціальний,  транспортний, систему роботи з твердими побутовими відходами, теплозабезпечення міста та екологію. Над цим проектом ми будемо працювати не один рік, і хочеться, щоб до роботи над проектом долучалися депутати міської ради, громадські організації. Хочу подякувати фонду GIZ за таку увагу до Житомира, в нас вже склалися дружні відносини, ми активно співпрацюємо у багатьох напрямках", - зазаначив Сергій Сухомлин.

Міський голова розповів гостям про досвід та досягнення міста Житомира у впровадженні енергоефективних проектів. Також Сергій Сухомлин ознайомив присутніх з тими проектами, над якими у місті працюють на сьогоднішній день.

"На сьогодні ми готуємо документи, в лютому місяці на рівні уряду буде ратифіковано кредитну лінію Європейського інвестиційного банку. Для України банк надає 300 млн євро, і розглядається декілька направлень роботи: це робота,  що забезпечуватиме водою та водовідведенням, по термодернізації адмінбудівель. Наші управління готують на цей проект повністю  всі школи та садочки, будівлі соціальної сфери, які не потрапили у проект НЕФКО і по гранту Швейцарського бюро співробітництва. Також за  цим проектом інвестиційного банку, плануємо повністю замінити освітлення у Житомирі на енергоефективне. Це кредити на термін від 20 до 30 років с пільговим періодом 3 - 8 років, також тут буде і грантова складова, процентна ставка на рівні 1,3% річних",  - констатував Сергій Сухомлин.

Матіас Брант, директор проекту "Інтегрований розвиток міст України", розповів, що це спільний проект урядів України, Швейцарії та Німеччини. Він передбачає фінансову підтримку у розмірі 50 тис.євро. Одна із цілей такого співробітництва -  зробити внесок в розробку реформи місцевого самоврядування за стандартами ЄС. 

n 2701167505 1

Последнее изменение Среда, 27/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework