×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині задоволено на 1,2 млн грн позовів прокурорів з питань захисту прав і свобод дітей

Із заявлених прокурорами 54-х позовів на загальну суму понад 1,5 млн грн задоволено 50 на 1 243 тис грн.

n 2701167516Інші позовні вимоги добровільно виконано, у зв’язку з чим провадження були закриті.

Такі факти навела начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Оксана Кайданович.

Вона повідомила, що зусиллями прокурорів минулого року закладу освіти повернуто приміщення, в якому незаконно виготовляли одяг, до комунальної власності повернуто приміщення дитячого садка. Окрім цього, за прокурорськими позовами скасовано незаконні акти органів місцевого самоврядування та поновлено права дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей на пільгові умови оплати харчування в закладах освіти.

Оксана Кайданович додала, що у порядку господарського судочинства, судом задоволено позов прокурора та визнано незаконними і скасовано результати процедури закупівлі за бюджетні кошти продуктів харчування для закладів освіти Житомирського району на суму 438 тис грн.

За її словами, прокурорами вживалися заходи представницького характеру на захист житлових та майнових прав дітей. Зокрема, за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування у судовому порядку визнано права власності на земельні ділянки та житло, отримане у спадщину, накладено заборону на відчуження житла, визнано факт прийняття спадщини та інше.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, за прокурорського реагування суд визнав протиправною бездіяльність органів місцевої влади Володарсько-Волинського, Лугинського, Любарського і Романівського районів щодо забезпечення безпечних умов руху транспорту і пішоходів на прилеглій до навчальних закладів територій та зобов’язав впорядкувати відповідно до державних норм і стандартів.

У цілому, підсумувала сказане Оксана Кайданович, минулого року прокурори взяли  участь у судовому розгляді 266 справ, представницькими заходами поновили права понад 4000 неповнолітніх.

Последнее изменение Среда, 27/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework