×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині обліпиху вирощують із набубнявілих живців

Для живців обліпихи обирають сонячне світле місце.

n 0102167577Сортову обліпиху легко виростити із живця, — каже —49-річна Олена Криницьказ Новограда-Волинського на Житомирщині. — Рано навесні, до розпускання бруньок, зрізую з однорічних пагонів здерев'янілі живці завдовжки до 15 сантиметрів. Ставлю їх у воду зі стимулятором росту, аби над поверхнею лишилися дві-три бруньки. Висаджую пагони у шкілку через два тижні, не чекаючи коріння. Достатньо, щоб набубнявіли бруньки.

Для живців обліпихи обирають сонячне світле місце. Траншею викопують завглибшки на штик лопати, на дні роблять дренаж зі щебеню зав­товшки 5–8 см. Зверху засипають суміш із родючого ґрунту, торфу й піску в рівних пропорціях. Поливають.

Заглиблюю живці за тим же принципом: зверху залишаю одну-дві ­бруньки. Щоб прижилися, замульчовую торфом, перегноєм із тирсою завтовшки до 8 сантиметрів. Слідкую, щоб ґрунт не пересихав. Коли відростуть на 3–5 сантиметрів — значить, пагони вкоренилися. Підживлюю настоєм кропиви, витяжкою попелу — 1:10. За літо саджанці виростають до 30 сантиметрів. Восени висаджую їх на постійне місце.

Джерело: Gazeta.ua

Последнее изменение Понедельник, 01/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework