×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Чому зростають неіснуючі борги?

Якщо ви живете в районі вулиці Польової в обласному центрі, то вам, напевно, знайома служба «Коменерго».

n 0302167627Вона обслуговує громадян цього мікрорайону. Простіше кажучи, щомісяця проводить розрахунки за квартплату й електроенергію, - пише газета «Житомирщина».

Здавалося б, що тут складного? У кожного — свої квадратні метри, свій лічильник. Зняв показники, перемножив на тариф — і результат готовий. Та не все так просто і зрозуміло.

Судіть самі: ви повернулися з вихідних, а у вас відімкнена електрика. Без усяких попереджень! Причому, ви справно платили і, здавалося б, убезпечили себе від будь-­яких проблем. Та, виявляться, у вас — значні борги. 

Подібна ситуація — в мешканців сімейного гуртожитку, що по вулиці Вітрука, 17­Б. Колись цей гуртожиток належав льонокомбінату, який вже давно канув у Лету. І ось тепер гуртожиток обслуговується компанією «Коменерго». І від мешканців часто надходять скарги, що їх обраховують. Тобто, приписують зайві кіловати, штучно створюючи заборгованість. А потім приходять і відрізають електрику. Навіть погрожують конфіскацією майна. Ось таке своєрідне реформування комунальної галузі!

Втім, спробуємо розібратися детальніше. Недавно надійшли квитанції за минулий місяць. І в багатьох платіжках показники лічильників мешканців не збігаються з показниками бухгалтерії. Ці розбіжності — 20—30 кВт. Якщо підрахувати, то щокварталу дисципліновані мешканці сплачують додатково ще за один місяць. У бухгалтерії пояснюють, що це — нібито доплата за використану електроенергію у коридорі. Дивно, адже там є лише шість лампочок (до того ж, половина не горять). Крім того, у платіжках окремо зазначається сплата за освітлення місць загального користування, що входить до квартплати. Але й це ще не все, бо тут бачимо зовсім іншу картину. Злісним неплатникам, котрі мають тисячні борги, виставляється символічна сума — за 7—10 кіловат. І ще один нюанс впадає у вічі. У Житомирі один кіловат електроенергії коштує 46 копійок, а на Польовій — чомусь аж 79.

Мешканці гуртожитку вже не раз зверталися з цього приводу в бухгалтерію «Коменерго» та безпосередньо до бухгалтера Олени Бабушко. Яким тоном там із ними розмовляють, це просто шокує! Не проводять звірку з показниками лічильника, як це зазвичай робиться, та не здійснюють перерахунки, а звинувачують у тому, що самі жильці «роблять якісь маніпуляції з лічильником або він у них — несправний». Кілька сімей носили, до речі, свої лічильники до РЕМу на перевірку. Там ніяких негараздів не виявили. Доводилося чути від бухгалтера й інші нарікання. Мовляв, електрик неправильно знімає показники лічильників. Власне, чого тільки не вигадують у бухгалтерії, аби виправдати себе. А приписки тим часом продовжуються, неіснуючі борги зростають.

Последнее изменение Среда, 03/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework