×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Японські благодійники вручили житомирським рятувальникам сучасний біохімічний аналізатор крові

3 лютого медико-санітарна частина Управління ДСНС України в Житомирській області поповнилася сучасним обладнанням для обстеження крові.

n 0402167646Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Біохімічний аналізатор крові вартістю 122 тисячі гривень в урочистій обстановці медикам вручили члени делегації японської асоціації «Чорнобиль-Тюбу», яка з  офіційним візитом нині перебуває на теренах Житомирщини.

- Цей аналізатор крові видає більше 10-ти біохімічних показників і дозволить отримувати результат щонайменше за 2 хвилини від початку аналізу, - розповідає начальник медико-санітарної частини Галина Плахота. - За багаторічної благодійної підтримки «Чорнобиль-Тюбу» ми маємо змогу на високому рівні сьогодні робити ще й кардіологічні, офтальмологічні та гастроентерологічні обстеження.

Тож від імені рятувальників та пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС Галина Плахота вручила японським друзям лист-подяку та на згадку – малий державний герб України.

Тісно співпрацюючи з Житомирським благодійним фондом «Заложники Чорнобиля», японська неприбуткова Асоціація «Чорнобиль-Тюбу» з 1992 року допомагає Житомирщині у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС. І, зокрема, опікується пожежними-ліквідаторами, працівниками ДСНС та їхніми сім’ями, які працюють та проживають у північних радіаційно-забруднених районах Житомирщини.

Як розповів присутнім колишній очільник пожежної охорони області, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, а нині - голова благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак, за більш як 20 років співпраці японці надали допомогу пожежним-чорнобильцям в лікуванні та оздоровленні, придбанні ліків, вітамінів та інвалідних візків, у технічному дооснащенні медико-санітарної частини та інших потребах – загалом на суму близько 600 тисяч доларів.

До збирання пожертв долучається населення Японії. Цьогоріч найбільш активними були матусі, які вирішили спрямувати зібрані кошти на підтримку здоров’я ліквідаторів, їх з кожним роком стає дедалі менше. Так за 29 років після аварії на ЧАЕС передчасно пішло з життя вже 100 працівників пожежної охорони, які у квітні-травні 1986-го брали участь у ліквідації наслідків катастрофи.

В свою чергу члени японської делегації мали можливість переконатися, що їхня допомога є дієвою та втілюється у життя. Голова Асоціації «Чорнобиль-Тюбу» Томіо Хара запевнив присутніх, що і надалі допомагатиме рятувальникам – ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Японці також планують відвідати нашу область і до 30-тих роковин аварії на ЧАЕС.

n 0402167646 1

n 0402167646 1

n 0402167646 1

n 0402167646 1

n 0402167646 1

Последнее изменение Четверг, 04/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework