×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Рятувальники закликають не виходити на тонкий лід!

З підвищенням температури повітря по всій території України спостерігається танення льодового покриву на водоймах.

n 0802167692За таких умов вихід на кригу та риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя та здоров’я людей. Проте громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки і продовжують виходити на лід, що і стає причиною трагічних наслідків.

Станом на 6 лютого рятувальниками ДСНС України зафіксовано 32 випадки загибелі людей на водоймах, серед них 5 дітей. На Житомирщині загинуло 2 дорослих та 1 дитина.

06 лютого у Малині на річці Ірша, граючись на водоймі, провалився під кригу 8-річний хлопчик. Глибина річки там становила біля 4 м. До його пошуків були залучені рятувальники 13-ї ДПРЧ та водолази Коростенської міської комунально-рятувальної служби на воді. Тіло дитини було виявлене на дні водойми у 30-ти метрах від того місця, де вона провалилася, та піднято на поверхню.

Щоб не допустити трагедій, рятувальники радять не виходьте на лід без потреби. Особливо, коли температура повітря нуль або вище ноля градусів. Місця, де крига неміцна видно здалеку – вони темніші, що свідчить про те, що у його товщі присутня вода. Категорично небезпечно перевіряти міцність льоду ударами ніг.

Якщо ж ви усе-таки провалилися у крижану воду, головне не панікувати. Якнайшвидше розведіть руки, щоб уникнути занурення у воду з головою, і, якщо поруч хтось є, гукніть на допомогу. Або ж вибирайтесь самостійно, без різких рухів, тримаючись за край ополонки.

При наданні допомоги  людині, яка провалилася під лід, не можна рухатись на повний зріст, бо є ризик і самому потрапити у біду. Для порятунку слід використовувати підручні засоби – пасок, одяг чи палку (гілля). У випадку небезпеки телефонуйте до служби порятунку «101»!

Управління ДСНС у Житомирській області

Последнее изменение Понедельник, 08/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework