×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Матвій Хренов: Субвенції, яку виділила держава, не вистачає на реальні потреби ПТУ

9 лютого, представники професійно-технічних навчальних закладів вийшли на пікет до міської ради. Вони протестують проти знищення системи ПТУ із закликами «Хай живе ПТУ!», «Стипендію дітям!», «ПТУ в мережу!».

n 0902167707Про це повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Заступник міського голови Матвій Хренов зазначив, що сьогодні на сесії  депутати міської ради будуть визначатися з рішенням «Про включення до мережі управління освіти міської ради закладів професійно-технічної освіти».

«Сподіваюся, що депутати приймуть рішення, і  буде  відкрито фінансування. Адже  це - зарплати,  стипендій, харчування», - зазначив Матвій Хренов.

Нагадуємо, що згідно  Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік». З 1 січня 2016 року фінансування профтехзакладів передали місцевим органам влади. У результаті  - викладачі та студенти навчальних закладів не отримали зарплати і стипендії.  На минулому тижні  депутати Верховної Ради  виділили 2 млрд гривень із Державного  Бюджету на підтримку місцевих бюджетів для фінансування ПТУ.

«Субвенції, яку виділила держава, не вистачає на реальні потреби ПТУ. Місто виділятиме кошти з міського бюджету. Закон України «Про бюджет України» був відомий ще в минулому році. Тому було закладено 75 млн грн. На минулому тижні відбулося засідання Верховної Ради Україн , яка підтвердила передачу ПТУ містам обласного значення та обласним центрам. Хоч кошти з міського бюджету  мають бути витрачені  на освітлення та покращення освіти в школах та садочках. Але Верховна Рада вирішила, що  профтехосвіта має фінансуватися з міських бюджетів міст обласного значення . ВР вже двічі підтвердила своє рішення, підкріпила це певними коштами,  і це вже мають бути видатки з міського бюджету», - прокоментував ситуацію посадовець.

Последнее изменение Вторник, 09/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework