×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Польські байкери в рамках Катинського рейду відвідали Житомищину

30 серпня, в рамках XIV Міжнародного Катинського рейду - щорічного мотопробігу, присвяченого пам’яті польських громадян, які загинули у Другій світовій війні й поховані за межами батьківщини, Житомир відвідали близько 90 байкерів з Польщі, США, Німеччини, Литви та Чехії.

Цього року рейд стартував 23 серпня, загалом мотоциклісти подолають близько 7 тисяч кілометрів. Мотобайкери відвідують міста компактного проживання поляків у різних країнах, а також меморіали й історичні пам’ятки. Впродовж трьох тижнів вони відвідають Росію, Литву, Україну, Білорусь й скрізь покладатимуть квіти до місць поховань польських воїнів.
Про це повідомляє прес-служба міської ради.
Свій візит до  Житомира учасники Катинського рейду розпочали з відвідування  пам’ятника Івану Павлу II.
Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек зауважив: «Житомир завжди нас гостинно зустрічає. Тут присутня чудова атмосфера, настрій», а також подякував за гарний прийом керівництву міста.
Учасники мотопробігу вручили в.о. міського голови Любові Цимбалюк почесну відзнаку XIV Міжнародного Катинського рейду.
Учасники XIV Міжнародного Катинського рейду також поклали квіти на могили батьків Ігнація Яна Падеревського та зустрілися з  земляками. Після чого колона мотоциклістів вирушила до Бердичева.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework