×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Через заборгованість газовики відключили шість котелень у Малині

23 лютого у Малині відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

n 2402167965Про це повідомляється на сайті Малинської міської ради.

Її термінове скликання було зумовлено відключенням від газопостачання котелень міста. Днем раніше, 22 лютого, від газопостачання газовиками було відключено шість котелень. Проте надвечір три з них за особистого втручання міського голови та обласного керівництва запрацювали (ті, які  обслуговують ще об’єкти соціальної сфери – навчально-виховні заклади).

Тож на сьогодні від тепла відключено 500 абонентів. Це будинки по вул. Володимирівській 26а, 26в і Барміна. Причина такої ситуації — заборгованість теплопостачальних підприємств міста перед ТОВ «Житомиргазом» за так зване «приєднане навантаження».

Слід зазначити, що  перед НАК «Нафтогазом» місто не має боргів. Послуги транспортування – у віданні «Житомиргазу». Саме ці послуги з 1 січня 2016 року законодавством на рівні НКРЄ було означено «приєданим навантаженням», за яке платити треба «живими» коштами. Пільги, субсидії при цьому не враховуються, отож виключається будь-яка система взаємозаліків. За січень ТОВ «МалинЕнергоінвест» заборгувало 207 тисяч гривень. З них на рахунки газовиків перераховано 43 тис. грн. Існує заборгованість  комунальних установ (навчально-виховних закладів). Після затвердження бюджету відділ освіти  провів тендерні закупівлі послуг теплопостачання і вчасно зареєстрував у відділенні казначейства відповідні платіжні документи. Проте станом на вчора-сьогодні кошти не було перераховано.

Така ситуація  вимагала відповідного негайного втручання з боку міської влади.  Тож комісія охарактеризувала її  як надзвичайну та рекомендувала місцевому управлінню газового господарства включити котельні 23 лютого до 16.00. Комунальним підприємствам — бути готовими до усунення  можливих проблем. Підвищену готовність до усунення можливих аварійних  ситуацій відтак повинні мати енергетики та пожежники. Лист-звернення з вимогою втручання  надійде також до обласної комісії ТЕБ та НС. Про існуючу ситуацію повідомлено СБУ України.

Станом на 16.00 газовики виконали рекомендації міської комісії ТЕБ та НС . Котельні включено.

Последнее изменение Среда, 24/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework