×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Рабство по-житомирськи: На Житомирщині чоловіка утримували в будинку та примушували працювати по господарству

Про це 25 лютого на прес-конференції повідомив заступник начальника ГУНП в Житомирській області Олександр Радченко.

n 2502167993Також для перевірки інформації, викладеної в окремих мас-медіа, щодо порушень зі сторони працівників місцевого відділення поліції призначено службове розслідування.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Житомирській області, розслідування кримінального провадження та оперативне супроводження досудового розслідування проводиться підрозділами Головного управління Національної поліції області та перебуває на контролі керівництва ГУНП.

10 лютого до Головного управління Національної поліції в Житомирській області звернувся 22-річний житель Баранівського району про те, що упродовж тривалого часу двоє місцевих жителів утримували його в своєму будинку та примушували працювати у них в господарстві.

Цього ж дня відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією - ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України та розпочато комплекс заходів із документування протиправної діяльності.

– За ухвалою Новоград-Волинського міжрайонного суду було проведено низку заходів у домоволодінні осіб, які підозрюються у незаконному позбавленні волі особи. У результаті поліцейські виявили ще одного чоловіка, який, за попередньо з’ясованими даними, також утримувався у вказаному домоволодінні, - розповів заступник начальника – начальник Слідчого управління ГУНП Житомирщини Олександр Радченко.

У ході досудового розслідування поліцейськими допитано низку осіб, призначено і проведено судово-медичну експертизу потерпілих. Відбулися кілька санкціонованих обшуків у помешканнях, де вилучено матеріали, що можуть вказувати на злочинну діяльність.

Потерпілим надається необхідна медична та психологічна допомога.

– У рамках досудового розслідування, яке проводиться всебічно, об’єктивно і неупереджено, слідчі встановлюють усі вчинені фігурантами кримінального провадження протиправні діяння, яким у результаті буде надано належну правову оцінку, а винних притягнуто до відповідальності згідно із законом, - зазначив Олександр Радченко.

Водночас для перевірки інформації, викладеної в окремих мас-медіа, щодо порушень з боку працівників Баранівського відділення поліції керівником ГУНП в Житомирській області Валерієм Рудиком призначено службове розслідування, матеріали якого будуть передані до прокуратури для прийняття рішення відповідно до законодавства.

Последнее изменение Четверг, 25/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework